Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Facelift pro Mercedes-Benz SL (nové fotografie)

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Loňský facelift byl asi příliš technický a málo estetický. Proto se brzy dočkáme další inovace vzhledu velkého roadsteru Mercedes-Benz. SL při něm příjde o podobnost s velkým kupé SLR McLaren.

Nová příď je tím největším překvapením způsobujícím zásadní proměnu tohoto modelu. Místo oválných světlometů, které vznikly evolucí dvou párů elipsovitých světel Mercedesů z devadesátých let, bude mít SL sdružená světla připomínající nejvíce řadu CLS. Modifikace se dotkly také nárazníku a masky, která hraje v designu Mercedesů velmi důležitou roli. Na první pohled nevypadá záď jinak než dosud, ale maskovací materiál možná nechtěně upozorňuje na skutečnost, že i tady dojde k dílčím změnám. S největší pravděpodobností se o zásadu "být viděn" vzadu postarají světelné diody. Sedadla dostanou funkci vyhřívání krční páteře.

Motorová nabídka se zřejmě zásadně nezmění, protože jí automobilka věnuje náležitou pozornost v průběhu výroby. K šestiválci (SL 350), osmiválci (SL 500) a dvanáctiválci (SL 600) se přidá nové AMG (SL 63 AMG), které nahradí starší SL 55 AMG. Vrcholný model SL 65 AMG zůstane v nabídce.

Nástupce současné generace SL je očekáván až v roce 2013.

Ondřej Láník
Diskuze (5)
12. 8. 2007 15:34
No co
tak to bude takovy Viper po evropsku no...Aspon(ne)mame s cim machrovat ;-)
Avatar - Ruffi
12. 8. 2007 13:17
Re: Neeeee!
Darmo...CLS sa predáva bohovsky ;-)