Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Ferrari 620 (F152) jako nástupce 599 GTB

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Nástupce velkého GT 599 GTB Fiorano se pilně testuje a zkoušky se pomalu chýlí ke konci. Jeho karoserii ale stále kryje kamufláž.

V Maranellu už příští rok pošlou Fiorano do důchodu. Po pouhých šesti letech a bez větší modernizace. Místo něj přijde nástupce s prozatímním kódem F152. Nejspíš se bude jmenovat 620.

Proč ne 630? Že by se u vzpínajícího se koníka obávali protestů od BMW?

Pod kapotou bude mít vidlicový dvanáctiválec objemu 6,3 l s výkonem asi 523 kW (710 k). Konkurence u Lamborghini nespala a býk Aventador LP 700-4 je na hodnotě, kterou prozrazuje číslo v typovém označení. Není to ale kvůli Aventadoru dušoval se nedávno v rozhovoru pro americký magazín Car and Driver výkonný ředitel Ferrari Amedeo Felisa. Agregát bude ovšem uložen jako doposud za přední nápravou.

Karoserie určitě nezapře inspiraci v modelech FF a California. Bude zcela nová včetně nárazníků, předních světel a kapoty, vzadu budou výše umístěné výfuky. Spekulace hovoří o použití zcela nové platformy s pohonem zadních kol. Není ale vyloučena ani čtyřkolka z FF a hybrid, byť některé zdroje jej vehementně popírají. Přenos síly bude každopádně obstarávat dvouspojková převodovka se sedmi stupni a nesmí chybět ani elektronicky řízený diferenciál - píšeme přece druhou dekádu 21. století. Základním stavebním kamenem celého auta je lehká hliníková slitina.

Kdy novinku uvidíme naživo? Možná už na jaře v Ženevě, kdo ví? Každopádně, první klienti do svých nových Ferrari usednou na sklonku roku 2012.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)