Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Ferrari F430 Challenge Stradale – ať se práší za kočárem

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Nejnovější snímky závodního Ferrari pro běžný provoz pocházejí z neobvykle prašných extrémních testů na jihu Evropy. Challenge Stradale bude odpovědí na ryzí Porsche se závodními geny.

Ferrari F430 Challenge Stradale - silnější derivát civilního vozu nebo chcete-li derivát závodního speciálu pro silnice - bude opět postrádat většinu komfortních prvků a kvůli nižší hmotnosti bude provedena výměna řady dílů. Redukci hmotnosti nakonec nepodlehnou klasická skleněná okna, protože plast z předchozích Challenge Stradale neodpovídal předpisům na mnoha trzích. Uvnitř zůstane jen to nejnutnější, obložení interiéru bude provedeno převážně z karbonu. Výsledná pohotovostní hmotnost se sníží asi o 100 kg.

Koncovky výfuků jsou umístěné výše uprostřed zadního čela, kola jsou vyrobena ze slitiny hořčíku, brzdy dostanou asi rozměrnější kotouče a záď nové díly z uhlíkového kompozitu, jejichž tvary usnadňují chlazení motoru.

Pod zadní kapotou speciálu, který má podobnou filozofii jako Porsche 911 GT3, má být posílený osmiválec 4,3 l. Místo 360 kW při 8500 ot./min se maximální výkon vyšplhá až na více než 380 kW.

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Avatar - skejpa
3. 5. 2007 17:43
Re: ale kuš...
jj taky myslim ze je to spis proti superleggere. a vubec gallardo SPLGR i Ferrari F430 CS sou mnohem hezci auta nez porsche ;) a je jich min :) nic proti porsche. kdyby mi ho nekdo dal nezlobil bych se :D