Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Fiat 500 Abarth a Fiat 500 Cabrio

Ondřej Láník
Diskuze (10)
První fotografie malého divocha z Polska dnes doplňujeme o druhou sadu se snímky Hanse Lehmanna. K vidění je tentokrát i počítačová retuš možné podoby nového kabrioletu. Začíná polskému Fiatu zlatá éra?

Dobrosrdečný výraz malého Fiatu 500 (premiéra již za několik týdnů) bude začátkem roku 2008 vystřídán lehce naštvanou tváří. Nová pětistovka totiž rozšíří nabídku obrozené značky Abarth.

Zatímco velkolepá světová premiéra Fiatu 500 se uskuteční již 4. července 2007, na sportovně naladěnou verzi Abarth si budeme asi muset počkat déle. Do prodeje by se malý Fiat vyráběný v Polsku měl dostat na začátku roku 2008.

Verze Abarth má mít pod kapotou malý přeplňovaný čtyřválec 1,4 Turbo s výkonem až 110 kW, který se dočká nasazení i v dalších modelech značky Fiat. Prototyp vyfotografovaný na Nürburgringu se na první pohled liší výraznými nárazníky s většími otvory, které zásobují sání a chlazení motoru, větší budou bezpochyby kola, která budou ukryta do rozšířených blatníků.

Slavné italské karosárny, včetně Bertoneho, v těchto dnech usilovně pracují na koncepci sériového kabrioletu. Na ženevském autosalonu na jaře 2008 by se konkurenční projekty měly představit veřejnosti a ve stejný rok na podzim pak příjde nový model do prodeje.

Kuloární zprávy z Itálie naznačují, že také k malé pětistovce by mohla brzy vzniknout varianta kombi.

První fotografie Fiatu 500 Abarth jsme zveřejnili před několika dny.

Ondřej Láník
Diskuze (10)
4. 6. 2007 17:26
Re: TELINI-PLETKOVIA alebo naopak???!
Máš to chlapče v hlave pokope?
4. 6. 2007 12:17
Veľmi podarené auto.
V polsku tak behajú už pár mesiacov. Kdo chodí do polska tak ich musel vidieť. Bude to bomba, len akú na to dajú cenu. Určite bude drahšia ako Panda. Aj z vznútra je to umelecký kúsok. Na talianov v miniautách proste nikto nemá. :yes: