Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Fiat Grande Punto Abarth - odhalit, zahalit, odhalit

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Čím je GTI pro Volkswagen, OPC pro Opel a ST pro Ford, tím má být Abarth pro sportovní deriváty Fiatu. Grande Punto Abarth Italové představili už v Ženevě, ale nejnovější špionážní snímky z Německa ukazují opět zahalený automobil.

Stejně jako v případě Fiatu 500 Abarth bude mít i větší hatchback dostatek výkonu z přeplňovaného motoru 1,4 Turbo. První verze 1,4 T má mít 110 kW, které můžete sami povýšit na 114 kW natankováním 98 oktanového benzinu. Vše je také připraveno pro další zvyšování výkonu, které v případě přeplňovaného motoru může představovat výrazné plus proti originální atmosférické verzi. Prozatím je oficiálně potvrzen příchod tovární úpravy 1,4 T (132 kW). Ale například Fiat 600 Abarth ze sedmdesátých let měl výkon 2x vyšší než běžná verze.

Stylisticky se Grande Punto Abarth liší proti sériovým vozům v mnoha detailech. Příď s novým velkoplošným nárazníkem nese čtyři jinak tvarované otvory sání, místo loga Fiatu bude na masce žluto-červený symbol Abarth a standardní sdružené světlomety dostaly tmavé pozadí. Atrktivní karoserie běžného Grande Punta je doplněna černými lemy blatníků, nárazníků a prahových nástavců. Styling kol, stejně tak jako celá karoserie má být paralelou k soutěžním speciálům S2000, s nimiž by rád Fiat navázal na svá vítězství ve světových rallye.

První oficiální fotografie Grande Punto Abarth jsme zveřejnili již v únoru, na trh se vůz dostane v září letošního roku.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
23. 7. 2007 12:04
Re: Jako v rally
viděl jsem ho v Sosnové na Rally Bohemia a bylo to peklo, jeli s ním Norové Brynildsen Eyvind / Giraudet Denis. Btw, tu RZ vyhráli a pojeli i Krestu na enkové Evo IX.
22. 7. 2007 15:07
Jako v rally
Doufam,ze na silnici budou Abarthy vládnout stejne jako v IRC ;-)