Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Ford Ranger T6 - Nová generace

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Globální pick-up Fordu se úspěšně prodává jak v rozvíjejících se zemích, tak v Evropě. Nová generace, která bude lépe odolávat tlaku Volkswagenu Amarok, se ale již delší dobu připravuje.

Ford Ranger vyráběný v Asii (Thajsko, Vietnam, Filipíny), Jižní Americe (Ekvádor, Kolumbie) se s řadou změn úspěšně prodává již pátým rokem. Loni představená modernizace ještě nějákou dobu na trhu vydrží, ale dobyté pozice bude chtít americká značka udržet zcela novou generací, kterou vyvíjí v Austrálii a v Evropě.

Nový model by měl být k dispozici opět s několika karoseriemi, dosud byly viděny verze s krátkou a dvojitou kabinou. Motorová paleta bude pravděpodobně následovat tu současnou - čtyřválcové turbodiesely 2,5 TDCi a 3,0 TDCi - ale pro vybrané trhy se v nabídce objeví i zážehové verze (EcoBoost), resp. varianty spalující etanol.

Nový Ford Ranger bychom měli vidět v roce 2011.

Americká verze Rangeru, lišící se od té globální, zřejmě definitivně skončí. Její místo na trhu zastane pravděpodobně základní pickup Ford F-100.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
27. 7. 2010 22:16
VW Amarok
Ze odolavat tlaku konkurencie VW amarok...haha Pokial viem novinka na trhu je VW nie Ranger a pochybujem ze nejako pohne predajnostou okrem EU kde si ho kupia len koli logu.
25. 7. 2010 13:16
F100 P525
"Americká verze Rangeru, lišící se od té globální, zřejmě definitivně skončí. Její místo na trhu zastane pravděpodobně základní pickup Ford F-100."

Ten "VAS" F100 je prave na fotkach, globalni T6 Ranger-F100. ;-)

Od vyvijeni specialni F100 jen pro US na upravene platforme F150 nebo na D4 (Ford Flex) se pravdepodobne davno a logicky upustilo, zadna US F100 P525 se netestuje, do prodeje v US mela puvodne jit tento nebo pristi rok. A nic.

Jinak proc by se jinak T6 testovala i v US? ;-)