Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Jaguar S-Type

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Po dlouhých deseti letech od uvedení současné generace Jaguaru S-Type na trh se představí nástupce. Bude sportovnější a pokusí se odlákat klienty BMW.

V roce 1998 Jaguar představil současnou generaci modelu vyšší střední třídy S-Type, který si sice našel řadu věrných příznivců, ale záhy se ukázalo, že klasický design s citelným retro nádechem neosloví tolik klientů jako dynamické tvary. V roce 2008 proto Jaguar vypustí do světa zcela nový S-Type, který bude působit podstatně modernějším a také dravějším dojmem. Některé prvky si nový S-Type vypůjčí i od kupé XK.

Automobilka momentálně testuje některé dílčí systémy (např. klimatizaci) pro nový S-Type v karoserii současné verze na jihu USA. Motory budou shodné se současným modelem, v nabídce bude zážehový šestiválec 3.0 litru a vznětový šestiválec 2.7 litru. Později motorovou paletu obohatí i zážehový osmiválec s objemem 4.2 litru a výkonem 219 kW/300 koní (tento motor jsme testovali v Jaguaru XK).

Poznámka: Počítačová retuš ukazuje možnou podobu nového S-Type.

Libor Zezulka
Diskuze (12)
30. 10. 2006 15:59
Re: Hlavně aby Sko Jagu pomohlo
Souhlas, nijak mě to neoslovilo :-O
Avatar - Ricardo
30. 10. 2006 10:54
Re: klasika vs. moderna
Původní S-Type byl i ve své době klasika ;-)
30. 10. 2006 10:45
klasika vs. moderna
Dnešní klasikou je dřívější moderna. Budoucí klasikou se může stát dnešní moderna, nikoli dnešní retro. Jag by měl sebrat odvahu a nebát se změn.
30. 10. 2006 10:02
Toto som už niekde videl...
....podobným tvarom sa pýši jeden model Maserati...že by toto bolo to pravé orechové? Ukáže čas. Ale tomu dizajnu ešte čosi k dokonalosti chýba, dosť nedoladená zmes ostrých hrán a krivek so svalnatejšími partiami zadku...hm. Skôr krok vedľa ako krok vpred.