Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz SL – nový roadster opět na scéně

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
Nová generace roadsteru SL s trojcípou hvězdou shodila další část své kamufláže. Bez ní ji uvidíme poprvé ještě tento rok.

Aktuální řada R230 oslaví zanedlouho desáté výročí od své premiéry. Na jaře 2008 sice prošla radikální modernizací, ale i tak je čas na změnu. Přitom velké roadstery jsou známy svou dlouhověkostí. Série R129 se vyráběla dvanáct let, R107 dokonce osmnáct!

Novinka si zachová dnes již tradiční masku chladiče. Retro obličej ve stylu prvního sériového legendárního SL W198 má i v současnosti vyráběný model, ale podobnou dostal také supersport SLS AMG. Tvar hlavních světlometů se ale nejspíš radikálně změní.

Záď vozu také evokuje zejména SLS, příď je nízká a kolmá a odpovídá všem novým modelům Mercedesu, které se tváří alespoň trochu sportovně. Bohatých puristů, kteří si přejí návrat k plátěné střeše, dnes mnoho nenajdeme. A tak těch pár jedinců zklameme - nastupující generace bude mít znovu pevnou skládací.

Pod tradiční dlouhou kapotou se již dnes skrývá nová generace pohonných jednotek s přímým vstřikem benzinu včetně vidlicového šestiválce 3,5 l a osmiválce 4,6 l se dvěma turbodmychadly, také v uspořádání do V. Eselko bude lehčí než odcházející R230 díky štědrému využití hliníkových slitin, uhlíkových vláken a jimi vyztužených plastů.

Zatím není jasné, kdy jej poprvé spatříme ve světlech reflektorů. Mělo by to být ještě letos, logicky se nejvíce nabízí domácí půda, tedy IAA ve Frankfurtu. Do jejího zahájení ale již příliš mnoho času nezbývá. Rodištěm bude i nadále továrna v Sindelfingenu nedaleko mateřského Stuttgartu.

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
6. 8. 2011 04:02
Re: Krása
Brabus to snad bude jistit. Jejich interiéry jsou skvělé, tak si tam člověk navíc nechá hodit ručně smontovanou V12 ;-)

PS: Také tíhnu k 63 AMG.
4. 8. 2011 06:55
Re: viděn v Plzni
Jj, testují... Všechny mercedesy. Teď se dá vidět GL pod kamufláží, když to bylo aktuální, jezdili tu Ečka... :-!
Avatar - Hammunasakra
2. 8. 2011 23:59
Re: Krása
Myslím že skupina vašich SLkových známých celkem "odpovídá".. ;-)
PS: Kdybych si já kupovala SL, tak JEDNOZNAČNĚ 6.3 AMG :-)
PPS: ...abyste pomalu šel shánět černou látku... :-| Vážně ;-\
2. 8. 2011 23:58
Re: Krása
Dlouho jsem váhal, jestli mám připsat W12 Audi... Dvanáctiválec to je, byť ne zrovna můj oblíbenec.
2. 8. 2011 23:49
Re: Krása
Ta auta mají jiný charakter, ale myslím si, že mezi kupci převažují lidé, kteří budou preferovat AMG. Znám pár majitelů SL, buď jsou to 500 nebo 63, výjimku tvoří jedna 65. Může to být, samozřejmě, specifikum skupiny mých známých. Nemám přístup ke statistikám prodejů. Ale jak to vidím okolo sebe, 600 není žádaný motor.

To nic nemění na tom, že mě bude jeho ztráta mrzet. Dvanáctiválce přibližovaly Mercedes k ikonám jako Aston Martin, Rolls Royce a spol. CL, SL a S s motory 600/65 měli u mě mezi produkcí D3 výsadní postavení. Pokud vezmou dvanáctiválec i CL, tak vyvěsím černý prapor. Vážně.