Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz SLC - Super Sports Car

Ondřej Láník
Diskuze (64)
S koncem partnerství Mercedesu a McLarenu se tradiční německá automobilka pustila do vývoje příštích sportovních modelů. Prvním výsledkem bude model SLC.

První prototypy se na veřejnosti objevily před několika týdny ve Španělsku. Dnešní fotografie jsou už ale ze zámoří. Nové SLC bylo převezeno do Death Valley, kde je právě sezóna vysokoteplotních testů v plném proudu.

Čerstvé fotografie z USA ukazují mulu, která zřejmě využívá karosářské díly z Dodge Viper. Až komicky působící proporce - dlouhá příď a plochá kapota, ale jen malá a krátká záď - se asi ještě změní, než se dočkáme definitivní podoby vozu. Technici podle našeho zdroje nyní testují podvozkovou platformu, takže design nebo aerodynamika karoserie nehrají v této fázi zásadní roli.

Nový Mercedes-Benz SLC bude vycházet z roadsteru SL, bude mít klasické uspořádání s motorem vpředu a pohonem zadních kol. Podobně jako SLR bude i SLC mít pod kapotou osmiválec od AMG o výkonu přes 500 kW. Dveře budou mít opět křídlovou konstrukci. Výroba bude omezena na malé série, jako v případě McLarenu SLR.

Ondřej Láník
Diskuze (64)
Avatar - BIGPAPA
10. 8. 2007 08:50
Je je je
Aby ste si poak nestěžovali že to je moc dlohý nízký široký jako u nové fábie, že je úzká a vysoká, toto bude pěkně ošklivý vůz :no: :no:
Avatar - Falco
10. 8. 2007 00:26
Re: Vypádá to jako Viper nebo to nevypadá jako Viper
"Čerstvé fotografie z USA ukazují mulu, která zřejmě využívá karosářské díly z Dodge Viper"

Někdy mám pocit, že si tady lidé prohlížejí jenom obrázky!

:-)
Avatar - Pekelná Micinka
9. 8. 2007 23:32
Re: Nikdo tu snad nečte!!!!
Až se ZZ stáhne s kůže, tak bude nahatej. >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
9. 8. 2007 23:31
Re: SLC
V němčině asi nic, ale pro americký trh by to mohlo být car. Takže super long car, nebo logičtěji super light car. Ale ve skutečnosti to bude asi jen snaha zachovat tovární písmenka, aby neměli třeba SLV nebo SLU. Myslím, že se vpodstatě může i vymyslet zkratka a pak pro ni najít smysluplný význam.
9. 8. 2007 21:11
Re: SLC
Zajimave,jen by mne dost zajimalo,co u MB znamena pismeno C na konci(jasne,L-long,R-racing,ale C.........