Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz SLS McLaren

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Baby McLaren je na cestě! Práce pokročily již tak daleko, že se testují první koncepční prototypy, zatím pouze jako funkční vozy s prostorovým rámem, ale bez budoucí karoserie.

Plány Mercedesu jdou údajně tak daleko, že by rád z McLarenu po letech udělal supersportovní větev DaimlerChrysler. SLR McLaren není kasovním trhákem, ale to možná ani výrobce - znalý poměrů v segmentu - neočekával. Nový menší model postavený proti zavedeným konkurenčním Ferrari 360 Modena, Lamborghini Gallardo nebo Audi R8 by mohl zvýšit kapacitu luxusně-sportovní značky až na 2000 vozů ročně. Cena by se měla pohybovat kolem 150.000 euro a pokud by se realizoval ambiciózní plán vyrobit automobil z větší části z kompozitních materiálů, šlo by o novinku, která by díky technice a jízdním výkonům mohla prorazit v množstevně omezené třídě.

Nový model údajně nebude klasické dvoumístné kupé s motorem uprostřed! Šeptá se totiž cosi o tom, že by se mělo jednat o třímístný automobil. Jednou z možností uspořádání je umístění nouzového sedadla proti směru jízdy.

I když automobil zřejmě ponese ve jméně značku McLaren, výroba bude probíhat v Německu. Výrobní prostory McLarenu v britském Wokingu jsou jednoduše příliš malé na zamýšlený objem produkce.

Ondřej Láník
Diskuze (14)
11. 12. 2006 09:44
Re: ...
Nikde, tam bude poskladanej ten treti pasazer.
10. 12. 2006 11:53
Re: Kdy začnou prodávat motokáru?
no jestli si vezmou příklad z vw kterej chce dělat tříkolku tak to asi moc dlouho trvat nebude :-) jinak doufám že testujou někde hoodně na jihu , v týhle klendře co je venku to jim moc nezávidím