Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: Mercedes-Benz v Údolí smrti testuje GLA a S Coupe

David Bureš
Diskuze (2)
Kdysi utajované zamaskované prototypy nyní samy automobilky často ukazují světu. K tomuto kroku se naposledy odhodlal Mercedes.

Mercedes-Benz pracuje na dvou vozech – SUV GLA a velkému kupé S Coupe, které nahradí dnešní CL. Automobilka je v současnosti testuje v kalifornském Údolí smrti, kde je vyfotografoval šéf amerického zastoupení Mercedesu Steve Cannon, který je následně zveřejnil na svém profilu na Twitteru.

Takové fotografie maskovaného prototypu v poslední době už nejsou tak neobvyklé. Zatímco kdysi výrobci svá testovaná auta ukrývali, nyní je sami odhalují, aby veřejnost nalákali na jejich premiéru.

Blíže odhalení má patrně GLA, jehož premiéra je naplánovaná na frankfurtský autosalon. S Coupe bude patrně debutovat až na jaře příštího roku.

suv mercedesbenz spyphotos novemodely kupe suv mercedesbenz spyphotos novemodely kupe

GLA bude dalším kompaktním Mercedesem postaveným na platformě MFA s pohonem předních kol. Design auta bude vycházet z již představeného konceptu GLA, nabídku motorů bude vůz sdílet s dalšími stuttgartskými kompakty.

S Coupé bude postaveno na základech nové generace třídy S. Velké kupé by mělo použít označení S Coupe, přestože se nedávno opět objevily spekulace, že nadále ponese označení CL.

suv mercedesbenz spyphotos novemodely kupe suv mercedesbenz spyphotos novemodely kupe

Mercedes už dříve zveřejnil skicu S Coupe, která naznačila, že podoba kupé se výrazněji odliší od limuzíny. Kupé bude širší a nižší, na boku se mají objevit výrazné prolisy, B-sloupky bude auto postrádat.

Od S Coupe má být později odvozen i kabriolet. Mercedes celkově počítá se sedmi karosářskými verzemi nové S-Klasse.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - LEGOPARK
30. 7. 2013 10:39
GLA - daleko od studie !
Je vidno, ze to GLA bude mat VELMI daleko od studie ! Podvozok uplne znizeny, prakticky o par mm vyssi od A-cka, dizajn A-cka... Ono to bude skor oplastovane A-cko, ako nove auto. Ale dalo sa to cakat. :no:
Avatar - flyboyeda
29. 7. 2013 16:52
S coupe
Tak to je drsný, bude mít asi nejdelší dveře na světě ,ale proč ne, rozhodně se máme na co těšit