Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Minidodávka na cestě - Fiat Dobló Mini

Ondřej Láník
Diskuze (17)
Úspěch malých městských dodávek Dobló přivedl italskou automobilku k myšlence nabídnout podobně koncipovaný automobil také o třídu níže.

Povzbuzen úspěchem Dobla přivede Fiat na trh nový malý užitkový automobil, který zatím nemá oficiální jméno. Prozatím mu říkejme Dobló Mini.

Velmi vysoká střecha, podvozkové komponenty Grande Punta a relativně malá délka by z něj mohly udělat bestseller, o který bude zájem v městském a příměstském provozu nejen v Itálii a na jihu Evropy, ale také v dalších zemích, kde jsou užitkové Fiaty zavedeny.

Fiat bude rozhodně usilovat nejen o zákazníky z řad drobných živnostníků, ale také o mladé páry a rodiny s malými dětmi, které hledají prostorný automobil s variabilním interiérem za dostupnou cenu. S malými Fiaty Grande Punto a Idea bude Dobló Mini sdílet také motorovou nabídku benzinových agregátů (od 59 kW do 82 kW) i malých dieselů (51 kW, 66 kW, 74 kW).

Na trh by se nový model mohl dostat ještě letos.

Ondřej Láník
Diskuze (17)
28. 1. 2007 22:17
Re: Nahrada za Yaris Verso
O designu jsem se nezminoval. Ten je opravdu osobity.
28. 1. 2007 19:13
Nahrada za Yaris Verso
Po odchodu Yarise Verso, neni na evropskem trhu nic podobneho. Yaris Verso byl diky svemu prostoru a variabilitou zvlaste na zadnich sedadlech unikatem (ani Roomster ho nepredcil). Absolutne perfektni pro mlade rodiny s detmi. Jestli mini Doblo bude aspon tak dobre jako Yaris Verso ma zajistene prodeje.