Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Audi A5 Coupe příjde v létě 2007

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Nové kupé má mít délku 4,7 m a bude tak komfortnější "2+2 alternativou" modelu TT...

Nejnovější sada špionážních fotografií ukazuje snímky nového kupé Audi A5 pouze s decentním maskováním, které má připomínat větší Audi A6. Skutečnost však není až tak rozdílná. Nové kupé má mít délku 4,7 m a bude tak komfortnější "2+2 alternativou" modelu TT, který je sice také vybaven čtyřmi místy pro cestující, ale reálně lze sedět pouze vpředu.

Řada Audi A5 připravovaná pod kódovým označením AU 474/475 bude stavět na velkém kupé-kabrioletu, který si vypůjčí některé rysy konceptu Nuvolari. Model bude podstatně větší než současné Audi A4 a díky tomu nebude přímo konkurovat dvoudveřovým BMW 3 a Mercedesům CLK. V této velikosti také není běžné nabízet pevnou skládací střechu, takže A5 bude jedním z největších CC na trhu. V nabídce však bude také verze s klasickou látkovou střechou.

Motorová nabídka nebude tak překvapivá jako koncepce modelové řady. Půjde převážně o známé motory pokrývající pásmo od 125 do 187 kW, mluví se ale také o verzi V8 s 255 kW. Vznětová nabídka se bude skládat z motorů TDI o výkonech 118 kW (čtyřválec), 125 kW a 184 kW (oba šestiválce).

Novinka by se měla představit příští rok v létě, nejprve jako kupé-kabriolet.

Ondřej Láník
Diskuze (26)
8. 12. 2006 15:30
Re: Elegantni raketa
1)DSG uvedlo poprve Audi! 2)nejde o rychlost zmeny stupne ale o zprevodovani celkove cili na dalnici HH konci nekde na 200kmh 3)To, co si ty myslis o podvozcich HH a A5, je tvoje vec, ale zcela zrejme jsi nikdy nejel A6 nebo A8...TAKZE ono je to asi tak...kazdej by chtel velkej krasnej byt, ale nema na nej a tak si koupi peknou garsonku...sice je v prepoctu na m2 nejdrazsi, ale on holt tech dalsich par set tisic (nebo milionu) nema...to je jasny, nejzadanejsi jsou maly byty ;-) PROBLEM ovsem je, kdyz zacne majitel garsonky tvrdit, ze bydli lepe nez ve vilce s vnitrnim bazenem >:-[]
7. 12. 2006 22:14
Re: Audi by nemělo patřit do prestižní třídy
A vis, ze s tebou docela souhlasim..totiz v tom, ze koncepcne mi prijde treba BMW "lepsi", ALE zapomnel jsi na ctyrkolky a v tech je Audi na spicce...no a s tim lepsim VW...to je zavrzenihodny blud..tomu neveris ani ty sam :-) Navic, pokud bychom takto zjednodusovali, tak krome BMW tu mame same "vylepsene" masove znacky...lexus/toyota, MB/chrysler,saab/opel,jaguar/ford...podo… scestnych prirovnani se najde vic...Ovsem jinak je pravda, ze BMW jde jako jedina velka znacka opravdu vlastni cestou :yes: :yes:
7. 12. 2006 21:40
Re: Elegantni raketa
a ja myslel, ze auta maj krome motoru taky prevodovky :-O...kdyz myslis, ze rozhoduji jen kW ;-) Na okresky kaslu :-! Tva vyse uvedena vozitka odstartuji v prvni vymlete zatacce smer Mesic, protoze to jejich napravy nepoberou...ALE HLAVNE...me zajimaji dalnice a pekne siroke cesty :-)
7. 12. 2006 16:41
Re: Škoda Tudor
Kromě podvozkový platformy pro A3/GolfIV/OII/Leon má Audi vlastní podvozky, takže dost pochybuju.
7. 12. 2006 16:32
Elegantni raketa
Tak tohle vypada skvele. Krasne AUDI bez pachuti N1. :-) Pokud se cenove neutrhne nad A6, bude to ta spravna volba...mozna i pro mne :yes: Vykonne elegantni auto, ktere necha za sebou spoustu "nadupanych" hot hatchu a majitel o tom ani nebude vedet :-) Snad bude k mani i adaptivni tlumeni. A jestli bude i CC...tim lip...i kdyz z tech fotek to opravdu nevypada :-| P.S.: At tady uz nikoho ani nenapadne brat si do huby A5 v souvislosti se superbem kupe ;-\ ...to leda ve snu...to by si museli obdivovatele skodovek zbouchat sami v garazi ze 120ky...stejne z toho Superbu porad couha >:-[] TAKZE! Kdyz chces coupe...jdi do ctyr kruhu a necekej, ze ti vyrostou na kapote tvyho erka ;-)