Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Volvo XC70 bez maskování

Ondřej Láník
Diskuze (63)
Švédská automobilka by měla zlepšit procesy, které chrání nové vozy před nechtěným předčasným odhalením. Tentokrát se podařilo vynést fotografie nového XC70, které by se na trh mělo dostat až v roce 2008. Allroady se mají na co těšit...

Jeden z průkopníků luxusních SUV odvozených z velkých kombi se bude i v třetí generaci držet osvědčených postupů. Cross Country se sice časem přejmenovalo na XC, ale metodika zůstala stejná. Větší kola, větší světlá výška, konstrukčně jednoduchý a efektivní pohon všech kol od firmy Haldex a mnoho detailů, které původně elegantnímu vozu kombi dodávají robustnost auta pro nevšední dny.

Nové Volvo V70 respektuje designérskou filozofii nastolenou řadou S80. Na první pohled se zdá, že přední světlomety jsou shodné, ale zda tomu tak bude ukáže až čas. Přední maska novinky do lehkého terénu bude vyšší, nárazníky převážně z černého plastu dokreslují žádanou image, stejně jako lemy blatníků, prahové nástavce a kola s pneumatikami s vyšším profilem. Do obou nárazníků jsou vsazeny stříbrně lakované části, vpředu ohraničující prostor pro mlhová světla.

Praktické střešní podélníky začínají vtipným pokračováním A-sloupku a končí až u horní hrany zadního výklopného víka. Vnější zpětná zrcátka s lakovanými kryty budou mít zřejmě větší rozměry než u V70.

Šestiválcová motorizace na našich snímcích neodhaluje koncovky výfuků, ale je možné, že jakmile se pod kapotou objeví napříč uložený osmiválec Yamahy, bude vše jinak.

Vedle dlouhého a komfortního XC70 se připravuje také menší alternativa. Volvo XC60 bude sdílet komponenty s Land Roverem Freelander a Volvo by s ním rádo zaútočilo na pozice BMW X3.

Ondřej Láník
Diskuze (63)
26. 10. 2006 06:28
Re: VOLVO
Tak na to pomôže jediná vec. Je to trochu prácne, ale vyplatí sa. Plasty uvoľniť, na styk naniesť prstom trošku sanitárneho tmelu, najlepšie číreho, a znovu zmontovať. Zmiznú pazvuky, lebo tvrdé plasty nebudú trieť o seba. Nič sa tým nepokazí, lebo sanitárny tmel nie je agresívny voči plastom a nepoškodí ich, je mäkký a dá sa ľahko odstrániť.
26. 10. 2006 06:20
Re: VOLVO
Na margo žltej, videl som kupátko C70 v žltej a nedá sa povedať, že by vyzeralo nejak zle...ale viem si predstaviť aj krajšiu farbu, to je pravda...
25. 10. 2006 22:31
Re: VOLVO
Volvo je 4místné... Podívám se, kam? do testů?
25. 10. 2006 22:08
Re: VOLVO
:-) :yes:
25. 10. 2006 22:07
Re: VOLVO
To vidíš u C70 i C 30, jak u různejch modelů dávkujou ty emoce...Mimochodem jsem vlezl do C70... a je to velká pecka, zvenku i zevnitř. Nejvíc mě překvapila zvenku... Malá výška... velmi dravý kukuč...