Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Volvo XC70 zcela bez maskování

Ondřej Láník
Diskuze (64)
Lehké SUV Volvo XC70, postavené na základě nejprodávanějšího modelu značky, se představí již za několik týdnů. To, jak bude novinka vypadat ,se ale dozvíte již dnes.

Třetí generace populárního obrněného kombi XC70 využívá stejný postup jako dvě předchozí provedení. Nejžádanější Volvo v nabídce - model V70 - se vybaví prostorově nenáročným pohonem všech kol od firmy Haldex, zvýší se světlá výška, navrhne se sada efektních plastů a do standardní výbavy přibudou velká kola s vysokoprofilovými pneumatikami. Velký konkurent Allroadu od Audi vyrostl všemi směry, takže mu stejně jako druhé generaci Allroadu schází, díky rozložité karoserii kombi, sportovnější duch.

Volvo se postupně vzdává konzervativního přístupu k designu a tak na novém XC70 vidíme příď sdílenou novou generací velkých Volv, důmyslnější strukturu plastových dílů a rozměrná koncová světla, jejichž velká část se nově nachází na výklopném víku. Střešní podélníky začínají už na A-sloupcích karoserie a pokračují až téměř na konec střechy. Vnější zpětná zrcátka budou mít pravděpodobně větší rozměry než u obyčejného kombi V70.

Motorová nabídka zahrnuje známé motory sdílené příbuznými řadami S60/V70/S80: pětiválec 2,5T (154 kW), řadový šestiválec 3,2 (175 kW) a poprvé také napříč uložený osmiválec 4,4 V8 (231 kW) z konstrukčních dílen Yamahy. Chybět nemůže ani tradiční volvovský pětiválcový turbodiesel 2,4D (136 kW), který však bude současně nejslabší motorizací modelové řady.

Ondřej Láník
Diskuze (64)
15. 1. 2007 12:55
Re: Lowmindkick
>:D tak si precti, CO jsem "opravoval" >:D ...tys mne fakt pobavil...holt top story vid?
Avatar - eLzyx
13. 1. 2007 12:49
slátanina
Nemůžu se zbavit dojmu, že tohle volvo se líbí převážně nevolvistům - lidem co se předchozí volva moc nelíbila. Nevím jestli je to dobře nebo špatně ;-\ Můj osobní názor ... nelíbí se mi zadní partie a ty divný rámečky okolo mlhovek. Taková slátanina
12. 1. 2007 20:27
Re: Moc hezké
jo...jasne...je to dokonce hezci nez ten novej offroad od Ferrari :-) ....ze ho taky jeste nikdo nevidel? :-O ...no a co...napsat, ze Volvo je hezci, muzem vzdycky ne... :no:
12. 1. 2007 20:21
Re: za ramecek
s tim uchvatnym designem D3 mas pravdu :yes: to, ze VSECHNY Volva jsou krasny je blbost...stejna blbost jako to, ze ja nemam rad Volvo ;-) jenze tohle ma do C70 a S80 hooodne daleko (designem) ;-)
Avatar - Lonestarstate
12. 1. 2007 19:02
Re: ÚLOVEK
Naprostý souhlas. Ty rámečky v nárazníkách jsou nevkusný, jinak je to krása.