Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Bentley do terénu bude drahý

Ondřej Láník
Diskuze (220)
Bentley se zřejmě také sveze na vlně SUV! Dobře informovaný zdroj působící u automobilky uvedl, že příprava SUV Bentley "Continental Cross" je v plném proudu. Novinka bude mít mnoho společného s novým Volkswagenem Touareg a Porsche Cayenne.

Vše co bude vidět však má být unikátní.

Velká a drahá SUV jsou stále velmi populární a tak není nic zvláštního na tom, že i značky, dříve produkující luxusní limuzíny, začínají pokukovat po vozidlech do lehkého terénu. Nový Bentley asi nebude tak drahý jako chystané exkluzivní dvanáctiválcové SUV Spyker D12 Peking-to-Paris, cenovka však bude jistě vysoko nad úrovní Cayenne, Range Roverů nebo Lincolnů a Cadillaků.

Celkem málo se ví, že pro Bentley nebude nový Conti Cross úplnou premiérou. Před lety totiž automobilka postavila na zakázku jediný exemplář pojmenovaný Bentley Dominator, který využíval komponenty Range Roveru.

Novinka bude mít mnoho společného s novým Volkswagenem Touareg a Porsche Cayenne. Podvozková platforma a hnací ústrojí pohonu všech kol má být převzato s minimálními úpravami, pohon bude obstarávat známý přeplňovaný dvanáctiválec W12. Vše co bude vidět však má být unikátní a proto je také novinka testována za přísného utajení a maskování pod karoserií křiklavě červeného Porsche Cayenne.

První studie tohoto automobilu bychom se mohli dočkat již na frankfurtském autosalonu v roce 2007. Cena sériového modelu by mohla překročit hranici pěti milionů korun.

Ondřej Láník
Diskuze (220)