Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Citroën C5 Break zatím zůstává zahalen

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Kombi odvozené od Citroënu C5 dnes patří k největším vozům ve třídě. Nová generace by se měla představit na konci letošního nebo na začátku příštího roku. Bude mít agresivnější design, který naváže na nové modely C4 a C4 Picasso.

Francouzi nenechávají nic náhodě a ani při testech za vysokých teplot zatím nesundávají mohutnou a nevzhlednou kamufláž. Design má (vedle kapitoly prostor) patřit k silným stránkám nové C5, a tak je asi pořád ještě co skrývat.

Nová generace interně označovaná X7 bude mít širší rozchod kol, bude nižší a sportovněji tvarovaná, než současná poněkud zavalitá C5. Citroën zůstane věrný tradici a výhodám hydropneumatického odpružení, které je již dnes řízeno elektronicky. K technickým novinkám budou patřit zadní světlomety z diod, automatická parkovací brzda a systém varující řidiče před nechtěným opuštěním jízdního pruhu.

Model by se měl představit světu oficiálně již v září 2007 na autosalonu ve Frankfurtu. Prodej by měl odstartovat na přelomu roků 2007 a 2008.

Výroba se připravuje v závodě Rennes-la-Janais, kde se budou kompletovat nové karoserie se známými komponentami ze současných Citroënů a Peugeotů podobné velikosti. Koncern ale slibuje, že 99 % viditelných dílů bude odlišných. Mezi nejpopulárnější motorizace budou bezpochyby patřit motory 2,0 HDI (110 kW) a 2,2 HDI (125 kW), komfort a sílu nové C5 zajistí vidlicový šestiválec 2,7 HDI (150 kW) nebo 3,0 V6 (155 kW).

Model dlouhý snad až 4,9 m bude přímým konkurentem nového Renaultu Laguna, který se také již brzy představí. Interiér nového Citroënu C5 bude sportovnější, přístrojová deska nižší a opticky širší. Před řidičem a na středové konzole budou informační LCD obrazovky. Podobně jako C4 a C6 bude mít také Citroën C5 volant s pevným středem a množstvím tlačítek pro ovládání funkcí komunikačních, informačních nebo zábavních systémů na palubě.

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Avatar - sargis
18. 7. 2007 17:22
Re: Zahaleno
Pri rovnakom ohnutom a skosenom skle ako ma C6 to liftback nebude ani byt nemoze. To nebola spy foto ale foto bez zahalenia, zo vsetkych stran aj interier, auto pripravene vystavu v hale automobilky. Uvidis coskoro.
Avatar - sargis
18. 7. 2007 00:10
bez odhalenia
Videl som fotky bez kamuflaze v britskom Auto Express, v jednom cisle stvordverovu limuzinu (liftback ako ho pozname uz nebude) a v nasledujucom aj Break. Bude mat B-stlpik vo farbe karoserie a C-stlpic cierny so zatmavenymi oknami zadnych dveri a kufra, co vytvara jednoliatu plochu. Zadne svetla v hornej casti dost zasahuju do bokov, predna cast a interier je evolucia sucasnej C4 (aj Picasso). Uz su aj niekde na nete ale neviem, kde presne, kde.