Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: nový Ford Focus RS s pohonem všech kol

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Na závěr zimní testovací sezony vyrazil na zamrzlé jezero ve Švédsku také nový Ford Focus RS. Na fotografiích sice vypadá podobně jako momentálně nejsilnější Focus ST, ale pod kabátem bude zřejmě ta nejlepší technika, jaká je v koncernu Ford k dispozici.

Na závěr zimní testovací sezony vyrazil na zamrzlé jezero ve Švédsku také nový Ford Focus RS. Na fotografiích sice vypadá podobně jako momentálně nejsilnější Focus ST (165 kW, 320 Nm), ale pod agresivnějším kabátem bude zřejmě ta nejlepší technika, jaká je v koncernu Ford Motor Copany v tuto chvíli k dispozici.

Naši spolupracovníci předpokládají, že hnací ústrojí je převzato s jistými změnami z Volva S60 R. V praxi by to znamenalo, že pod kapotou bude přeplňovaný pětiválcový motor o objemu 2521 cm3, který v nejvýkonnějším Volvu S60 dosahuje nejvyšší výkon 220 kW při 5200 ot./min a nejvyšší točivý moment 400 Nm v pásmu 1950 až 5200 ot./min.

Důležitou informací je snad i fakt, že Volvo používá pohon všech kol se systémem Haldex, takže pokud Ford převezme i tuto část hnacího ústrojí, neměl by se Focus RS svými vlastnostmi zásadně lišit od konkurenčního Volkswagenu Golf R32, který staví na stejné technice.

Na trh se nový model dostane pravděpodobně na konci roku 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (26)