Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Lexus RX 350 v roce 2009

Ondřej Láník
Diskuze (160)
Na první pohled vypadá nemaskovaný prototyp jako běžný Lexus RX 350. Na druhý - podrobnější – pohled, už ale začíná být jasné, že věcí co nejsou v pořádku je hned několik.

Na první pohled vypadá nemaskovaný prototyp jako běžný Lexus RX 350. Na druhý - podrobnější – pohled, už ale začíná být jasné, že věcí co nejsou v pořádku je hned několik. Automobil je vpředu o 3 až 5 centimetrů delší než současná karoserie, to co je nastaveno navíc kryje světlá lepicí páska a také samotný přední nárazník je upraven, aby pojmul to, co je pod ním, podobně jako je tomu u spodní části zadních dveří. Zadní nárazník byl také decentně přiříznut.

Co z toho vyvozovat? Podle Lehmann Photo Syndication máme před sebou mulu nové generace Lexusu řady RX. Všechny změny na maskovací karoserii vedou k závěru, že nový model bude o několik centimetrů větší všemi směry. Tuto myšlenku podporuje také vzhled okolí koncových světel. Karoserie je tak široká, že se původní světla už nedokáží zarovnat s povrchem prototypu a podobné je to i v případě šířky zadního skla - karoserie jej zkrátka přerostla.

Vedle nové podvozkové platformy, kterou ale asi ze zveřejněných snímků příliš obdivovat nemůžeme, jsou nová také vnější zpětná zrcátka, jejichž kryty nesou integrované směrovky.

Nový Lexus RX 350 tedy bude delší, širší a asi také vyšší, ale určitě přijete s delším rozvorem, než má nyní. Design populárního SUV, které snad nikdy nemělo zamířeno mimo asfaltové cesty, se ani po generační výměně měnit zásadně nebude. Evoluční vývoj má být jít spíše cestou menších kroků, které budou stavět na vybudovaném jméně.

Nový Lexus RX bude mít opět jen pětimístný interiér, ale v USA je poptávka po sedmimístných SUV uspokojena většími modely GX470 a LX 570. Motorový základ bude stavět na současné nabídce (3,5 V6, 3,3 V6 hybrid), ale vyloučen není výkonový upgrade.

V USA, což je pro Lexus nejdůležitější trh, se očekává příchod nového modelu nejdříve v roce 2009.

Ondřej Láník
Diskuze (160)
5. 8. 2007 12:49
Re: REXOVAČKA
Kdyby ti ta aura dokoazala zachranit zivot tak by to bylo fajn, ale nedokaze, tak jak muzes RICT ze aura na neco je, kdyz auto bez AURY ti ten zivot zachrani???
5. 8. 2007 12:45
Re: Malé zamyšlení (trochu i pro Falca)
Ano to je presne NEBUDE, protoze UZ JE to spica.
5. 8. 2007 12:15
Re: Nuda, nuda, sed a zasa len nuda
No to tezko, LEX mel cirou optiku jiz v roze kdyz prochazel RX na svet, nekdy okolo roku 98. To ty jsi jeste nevedel co to je cira optika...... A mimochodem ta cira optika je daleko propracovanejsi nez si myslis........ srovnavat se skodovkou........ OSTUDO....
5. 8. 2007 12:12
Re: KDE JE KONKURENCE?
Ano, puvodni ( stavajci) desing RX je lepsi nez ten co by mel prijit...........
Avatar - Falco
4. 8. 2007 19:05
Re: Marianek a Ivánek
Uznej! Tohle jsem si nemohl nechat pro sebe..

Teď je z tebe celebrita!!

:-)