Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Renault Laguna v Austrálii

Ondřej Láník
Diskuze (17)
Nová Laguna se představí již letos na podzim. Do té doby ještě projde náročnými zkouškami na většině kontinentů. Právě minulý týden byl tento nový Renault spatřen v Austrálii.

První generace Laguny se představila již v roce 1993 jako nástupce modelu Renault 21, druhé vydání v roce 2000 přineslo svěží vítr do designu Renaultu, ale přestože zejména vznětové motory dnes patří ke špičce v rámci evropské nabídky, konkurence nabízí po všech stránkách vyváženější automobily.

Nový model vyvíjený pod kódovým označením X91 je třetí generací, která se poprvé představí zřejmě již na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. O 10 centimetrů delší karoserie bude k dispozici pravděpodobně opět jako liftback a jako kombi Grandtour, navíc je v plánech Renaultu také kupé.

Třetí generace by se měla vymanit ze začarovaného kruhu kvalitativních problémů a stát se rovnocenným soupeřem Volkswagenů Passat a Fordů Mondeo. Také proto v současnosti probíhají testy ve Švédsku, domovské Francii, ale i na tak exotických místech jako je Singapur nebo Austrálie.

Motorová nabídka bude začínat výkonem 85 kW a končit 180 kW z vidlicového šestiválce 3,5 l, který důvěrně znají majitelé Nissanu 350Z a někteří řidiči Renaultů Vel Satis a Espace.

Ondřej Láník
Diskuze (17)
27. 2. 2007 12:40
Re: Historia
>:D
27. 2. 2007 12:40
Re: Revoluce ne nekoná, pánové
Čím se podle Tebe zapsal Renault Vel Satis do automobilové historie?To mě opravdu zajímá... :-|
26. 2. 2007 15:51
Re: Citroen C5
Presne tak. Uz davnejsie sa tu objavila pocitacova retus akoze novej Laguny, ktorej predok nebolo nic ine, ako zle zakryta C6-ka. V dnesnej retuse, ktora vychadza z tej minulej, je ta C6-ka zamaskovana viac, ale je stale vidno, ze to vzniklo z tej minulej. A podla tych fotiek to vyzera, ze to auto sa chce ci nechce, podoba na C6-ku terajsiu C5-ku. Tvorcovia to museli predsa vidiet a vediet. A kto iny by vyvinul auto, ktore vyzera ako Citroen? Ak nie cinania, tak len Citroen. Okrem Laguny sa chysta aj nova C5 (su rovnako stare) a toto by som tipoval prave viac na C5. Ale kto vie, nechajme sa prekvapit...
26. 2. 2007 13:40
fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj.............… těch černých a béž
fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj.......… těch černých a béžových hadrech vypadá jako ta stará!! :-( :no: :no:
Avatar - Ghostyx
26. 2. 2007 13:34
Re: Pěkný
Jsem taky zvedavy a jiz nedockavy. Myslim, ze si na nem daji zalezet... :yes: :yes: :yes: