Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Smart ForTwo bude o 20 cm delší

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Nový Smart ForTwo bude o 20 cm delší než ten současný, dospěje design exteriéru i uspořádání interiéru.

Problémové dítě koncernu DaimlerChrysler zatím nedorostlo do takové fáze životního cyklu, v níž by svým rodičům začalo dělat radost. Nejvyšší koncernový management seškrtal plány na rozvoj značky do dalších modelových řad a místo toho se soustředí na to, v čem umí být dobrý. Mikroauto Smart ForTwo dostane již za několik měsíců nástupce, který povyroste o 20 centimetrů do délky a který bude pravděpodobně dalším "třílitrovým" autem na trhu.

Ani Roadstery, ani malé hatchback a už vůbec ne SUV se značkou Smart na autosalonech neuvidíme. Původní záměry byly po velmi špatných ekonomických výsledcích Smartu zapovězeny a místo toho se jako záchrana investic připravuje expanze jediné modelové řady na velký americký trh. Ten však nemusí být pro Smart spásou už proto, že velikost auta hraje v rozhodování Američanů značnou roli. Argumentem, který možná Smart použije, bude až zázračně nízká spotřeba paliva a snad i minimální parkovací obtíže, které by mohly přesvědčit obyvatele městských aglomerací.

Nový Smart ForTwo bude o 20 cm delší než ten současný, dospěje design exteriéru i uspořádání interiéru. Větší rozměry uvolní stísněný prostor pro posádku a umožní zvětšit prostor pro zavazadla. Na druhou stranu parkování kolmo k chodníku mezi podélně zaparkované vozy pak asi nebude možné úplně všude. Motory uložené nad zadní nápravou budou pravděpodobně další evolucí současných tříválcových jednotek. V případě tříválcového CDI se očekává spotřeba pod 3 l/100 km.

Světová premiéra je naplánovaná na jaro 2007 do Ženevy.

Ondřej Láník
Diskuze (2)