Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Volkswagen Scirocco následuje studii Iroc (další fotografie)

Ondřej Láník
Diskuze (95)
Brčálově zelený koncept z loňského autosalonu v Paříži bude následován sériovým modelem. Jméno Scirocco se tak možná dočká renesance stejně jako Beetle.

Přibližně před rokem obletěly svět první snímky nové studie Volkswagen Iroc, která připomněla sportovně laděnou novodobou historii Volkswagenu. Dostupné modely Scirocco/Corrado ze sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých let se nástupců nedočkaly, ale teď to vypadá už mnohem nadějněji.

Nízký třídveřový hatchback vyfotografovaný před několika dny v Death Valley je důkladně zamaskován, ale srovnání s loňským fotografiemi výrobce prozrazuje, že pokud se oba vozy liší, bude to jen v detailech. Celková koncepce vozu a neobvykle dramatický design Iroku se nemění! Mluví se o tom, že pod karoserií jsou díly převzaté z EOSe. Motorová nabídka bude složena ze silnějších čtyřválců, které jsou již dnes v nabídce VW Group, většinou dopovaných jednoduchým nebo dvojitým přeplňováním.

Studie IROC byla rozměrově velmi podobná Golfu: délka 4240 mm, šířka 1800 mm, ale výška jen 1400 mm. Rozvor byl na poměry VW v této třídě překvapivě velký: 2680 mm. Volkswagen sliboval místo čtyřem dospělým cestujícím.

Iroc využíval sílu motoru TSI, který byl přeplňován soustavou turbodmychadla a mechanického kompresoru a dosahoval nejvyššího výkonu 155 kW. Paleta motorů podle VW jednou může začínat hluboko pod úrovní 110 kW. Nechyběla ani dvouspojková převodovka DSG...

Ondřej Láník
Diskuze (95)
25. 7. 2007 06:18
Re: Ksicht
...no co uz, nemozes za to.....panboh ma uboziakov rad...
Avatar - da_b0mb
24. 7. 2007 20:45
POCHYBY
Zacinam o sobe opravdu pochybovat. Jsem vazne ten plejstejsnovej kovboj? Jak se to pozna? Protoze,jestli se to pozna podle toho,ze tenhle typ auta me nadchne vic nez cokoli jinyho ze soucasny VW produkce...tak asi ano...jsem IROC-MAN...uz delam misto na zdi, kam brzo vlipnu novej plakat...Doufam,ze se brzo budou vyrabet iroc-kity abych mohl potunit svyho trojkovyho golfa! Tu zelenou barvu striknu sprejem...neni problem!
24. 7. 2007 17:11
Re: Snad přijdou
Souhlasím. Hlavní potenciál IROCu vidim, že může nastartovat ostatní výrobce. Ikdyž již dnes jsou na trhu podobná auta (1er 3d, C30, AR GT, Brera, C4 coupe, ...).
24. 7. 2007 16:46
Re: IROC-MAN
Nevidíš rozdíl? [odkaz] resp. [odkaz]
24. 7. 2007 15:06
Re: IROC-MAN
To se nedozvíš. Možná, že má od VWelkého bratra zapůjčeno i to slavné GTI, protože je to nejaktivnější marketér koncernu, jakého jsem kdy viděl (pardon, četl). Jen někdy to už trochu přehání, ale to si každý rozumný tvor dokáže odfiltrovat. A kdo si neumí na auto udělat názor sám, je hoden toho, aby mu do hlavy hučeli takovíto "mesiášové" :-)