Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Opel Astra sedan – pro vyznavače čtyř dveří

Diskuze (3)
Tři roky po uvedení hatchbacku se představí i nová generace Opelu Astra sedan.

V minulé generaci Opelu Astra se čtyřdveřový sedan dostal do prodeje až čtyři roky po výchozím hatchbacku. Současné provedení na tom není o mnoho jinak. Rodina se rozrůstá postupně a sedan přijde na řadu až jako skoro poslední.

Opel si tento luxus ale může dovolit. Výroba Astry H (současný obchodní název Astra Classic III) běží dál, a tak mohou být jednotlivé verze novější Astry J uváděny postupně:

- pětidveřový hatchback Astra: prosinec 2009

- kombi Astra Sports Tourer: listopad 2010

- třídveřová Astra GTC: leden 2012

- hot-hatch Astra OPC: květen 2012

Sedan se představí pravděpodobně v říjnu na autosalonu v Paříži. Zaujmout by měl především na jižních a východních trzích, kde se čtyřdveřové karoserie těší větší oblibě než u nás. Design zádě se přiblíží větší Insignii, aby Astra sedan působila dojmem dražšího auta.

Tím ale rozvoj modelové řady Opel Astra nekončí. Ještě letos by měla být představena Astra Cabrio, která bude znamenat návrat k plátěné střeše.

Navíc se pomalu schyluje k faceliftu a Opel vyvíjí i nové SUV. To bude nástupcem Antary, ovšem zatím není zřejmé, zda stane na základech Astry, nebo Zafiry (kříženec techniky Astry a Insignie).

Diskuze (3)
Avatar - Aladeen
19. 2. 2012 13:53
Hmmm
neviem ale mňe sa stále zdá že v tej astre nie je miesta pre ľudí nad 180cm proste je ho tam málo oproti konkurencii , :-O čo je škoda lebo mňe sa to auto páči 8-s
18. 2. 2012 22:18
Re: Celkové proporce
lepsi predstavu o proporcich dava americka verze - [odkaz]
18. 2. 2012 18:56
Celkové proporce
a silueta vypadají hodně dobře. Takhle to vůbec nevypadá, že by to mělo problém s nepřirozeným naroubováním zadku. :yes: