Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Opel Corsa SUV – Antara dostane menšího bratříčka

Diskuze (1)
Opel zatím v segmentu SUV paběrkuje. Změnu má přinést nový menší model, který si vezme na mušku Škodu Yeti.

S modelem Antara se Opel snadno a levně dostal k velkému SUV, pro výraznější úspěch to ale nestačí. Jednak zákazníci preferují menší modely a jednak se na evropských trzích lépe daří modelům vlastní produkce před rebrandovanými SUV asijských značek.

Opel si je těchto handicapů vědom a proto pracuje na novém modelu s interním označením Small SUV. Vznikne na stejném základu jako budoucí Opel Corsa, což znamená, že převezme platformu z nového Chevroletu Aveo/Sonic.

V souladu s aktuální firemní strategií, která systematicky staví nové modely na horní hranice svých segmentů, nepůjde o doslova malé auto. Spíš než drobný crossover jako Suzuki SX4 – německý AutoBild odhaduje (a špionážní fotky mu dávají za pravdu), že rozměrově bude malé SUV od Opelu srovnatelné se Škodou Yeti.

Má být větší než výchozí Corsa, ale zároveň menší než VW Tiguan, i když v rámci rivality značek Opel a Volkswagen v Rüsselsheimu jistě pomýšlí na to, že Tiguanu s novým modelem odeberou část zákazníků.

O názvu nového modelu ani volbě použitých motorů zatím není nic známo. V rámci snahy o snížení flotilové spotřeby Opel jistě nasadí systém Start-Stop úsporné benzinové a dieselové motory, převaha přeplňovaných agregátů v nabídce určitě nepřekvapí.

Těžištěm nabídky by měly být motory 1,4 Turbo (dnes 88 a 103 kW) a turbodiesel 1,7 CDTI (dnes 74, 81, 92 a 96 kW), pravděpodobně je doplní 1,3 CDTI ecoFlex (70 kW) a vyloučena není ani přítomnost atmosférických motorů jako například 1,6 EcoTec (85 kW).

Diskuze (1)
13. 2. 2011 14:31
velke suv
antara a velke SUV to snad nie >:-[]