Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Opel Zafira C – Příští rok, bez FlexDoors

Diskuze (3)
Rodina modelů kolem Opelu Astra bude příští rok kompletní. Do segmentu středních MPV zamíří třetí generace Zafiry, která doplní pětidveřový hacthback a zatím nepředstavené kombi a třídveřové GTC.

Opel momentálně provádí obměnu svých klíčových modelů. Po Insignii, Astře a Merivě brzy přijde řada také na MPV Zafira. Premiéra se uskuteční zřejmě v březnu na autosalonu v Ženevě nebo možná už na nadcházejícím říjnovém autosalonu v Paříži. Hned od počátku ale svede nový Opel tvrdý konkurenční boj, protože ve stejnou dobu se plánuje zahájení prodeje Fordu C-Max.

Špionážní fotky ukazují, že Zafira C si zachová základní tvar současné generace, který adaptuje prvky z posledních modelů. Dočkáme se tak nového designu přídě, masky chladiče s masivní chromovanou lištou nebo výrazněji tvarované zádi. Změnou budou zrcátka upevněná na stopkách do dveří. Nová generace si zachová rozdvojené čelní sloupky, malé okénko ale bude nově protažené až ke střeše.

Co se týká uchycení zadního páru dveří, zůstává Opel u Zafiry věrný konvenčnímu řešení. Dveře FlexDoors otevírané proti směru jízdy zůstanou specialitou menší Merivy.

Další technické vymoženosti ale Zafira s Merivou, resp. Astrou a Insignii sdílet bude. Ať už se jedná o plně adaptivní světlomety AFL+ s automatickým upravováním směru, šířky a délky světelného paprsku, kameru pro čtení značek s rychlostním omezením, ortopedická sedadla AGR nebo adaptivní tlumiče FlexRide.

Hlavní kouzlo interiéru s uspořádáním Flex7 – sedm míst, z nichž 5 lze ponořit do podlahy – dělá Zafiře dobré jméno od roku 1999. V nejnovějším vydání by se měl vnitřní prostor, stejně jako vnější rozměry, o několik centimetrů zvětšit.

Motory budou pokrývat spektrum od 74 do přibližně 130 kW, převažovat budou přeplňované vznětové i zážehové agregáty. V nabídce se objeví také systém start-stop, který se zatím do nové Astry nedodává.

Diskuze (3)
Avatar - Plautus
5. 8. 2010 08:11
Re: Novy Ford Galaxy?
jj :yes: Inak "nenápadne" dávajú tie automobilky najavo, s kým sa chcú porovnávať :-) Minule bol na snímkach, tiež "nenápadne", pri oplášťovanej novej generácii Civicu odfotený Golf... [odkaz]
Avatar - Ricardo
4. 8. 2010 15:13
Re: Novy Ford Galaxy?
To je nový C-Max
[odkaz]