Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Opel Zafira C - Třetí generace bez dveřních výstřelků

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Svižné inovační tempo Opelu pokračuje! Po Insignii, Astře a Merivě se nová generace chystá taky v modelové řadě Zafira.

Prototypy Opelu Zafira C se dařilo vývojovému týmu poměrně dlouho tajit, ale nakonec to, jako vždy, prasklo. Jeden z nejprodávanějších vozů s karoserií MPV v nižší střední třídě se třetího vydání dočká buď ještě letos, nebo nejpozději na jaře 2011, aby ztížil rozhodování zákazníků, kteří budou uvažovat o novém Fordu C-Max, modernizované Mazdě 5, nebo faceliftovaném VW Touran. Silnou pozici ale mají taky všechny tři francouzské značky.

Opel přiveze konvenční karoserii se silně skloněnou kapotou a navazujícím čelním sklem. Relativně velké boční dveře mají uchycení na pantech vpředu. Se systémem protisměrně otvíraných dveří (z Merivy), ani s posuvným řešením (Mazda 5, Grand C-Max) Opel v případě Zafiry nepočítá.

Naopak elektronika sdílená s Astrou a Insignií se v nové Zafiře objeví. Týká se to adaptivních tlumičů resp. systému FlexRide, multifunkčních adaptivních světlometů AFL+, nebo systému rozpoznávání dopravních značek. Podobné to bude s motory.

Hlavní kouzlo interiéru - sedm míst, z nichž 5 lze ponořit do podlahy - dělá Zafiře dobré jméno od roku 1999. V nejnovějším vydání by se měl vnitřní prostor, stejně jako vnější rozměry, o několik centimetrů zvětšit.

K dalším novinkám, které Opel v nejbližších měsících ukáže, patří nové kombi Astra Sports Tourer a třídveřový hatchback s rysy kupé Astra GTC.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
24. 6. 2010 20:30
Re: tesim sa na tento model
urcite se je na co tesit...
Avatar - twistedTSD
24. 6. 2010 19:44
Re: tesim sa na tento model
ten predek muze vypadat zajimave...
Avatar - nalimer
23. 6. 2010 16:36
tesim sa na tento model
O dizajne auta prezradili tieto snimky

[odkaz]
[odkaz]

prezradzaju hlavny dizajnovy prvok - predne svetla a la ampera a aj velkost zadneho skla a prepojenie na zadne svetla.
23. 6. 2010 13:04
Zaujímavé...
...novátorské individualistické riešenie hodné uznania je v kontexte s iným modelom značky iba výstrelkom...