Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Saab 9-3 Black Turbo, verze s pohonem všech kol a velký facelift

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Saab už pár let na autosalony nepřivezl zásadnější sériovou novinku a tak se to letos už musí změnit. Podle aktuálních špionážních fotografií je právě v přípravě zásadní inovace pro menší modelovou řadu 9-3. A nejde přitom jen o design!

SAAB 9-3 AWD

Saab ve spolupráci se švédským Haldexem vyvinul verzi s pohonem všech kol, která by se na veřejnost měla dostat letos na podzim na frankfurtském autosalonu. Dokonce i lidé ze Saabu potvrzují, že protypy vozů s pohonem 4x4 existují, protože stálek více a více zákazníků se po takových modelech ptá. Severská lifestylová značka a pohon všech kol oblečený nejlépe v karoserii kombi přece jdou perektně k sobě...

Zatím ještě velmi neoficiální jsou zprávy o novém vrcholném modelu "Black Turbo", který by měl Saab 9-3 posunout do nejvyšší ligy rychlých německých sedanů a kombi kombinací pohonu všech kol a třísetkoňového motoru. Na našich fotogrfiích je možná jeden takový exemplář vyfotografován. Pozná se podle velkých brzdových kotoučů, modrých brzdových třmenů a lehce modifikované sady vnějších karosářských dílů.

SAAB 9-3 Facelift

Také běžné Saaby 9-3 budou od nového modelového roku inovovány. V roce 60. výročí založení firmy se tvář Saabů promění ve stylu studie Aero X, dostane větší masku a nové světlomety s chromovaným proužkem na horním okraji. Nové jsou oba nárazníky, tvarování kapoty do V a pocit čistštího designu má zřejmě navodit absence ochranných plastových pásů na dveřích. Dveřní kliky vypadají velmi podobně jako ty na sesterském Cadillaku BLS, který se v továrně Saabu vyrábí. Koncová světla mají stejný tvar, ale za příplatek bude možno objednat místo žárovek diody.

Uvedení faceliftovaného Saabu 9-3 je naplánováno na 11. června 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (26)
13. 2. 2007 06:14
Re: Mastodont
...neviem si pomoct, dizajnovo mi to pripada ako preslapovanie na mieste, vyzera to zase trochu tazkopadnejsie, chcelo by to trochu dynamiky ktora sa nejak straca...taky mastodont, robustny a neznicitelny ale aspon trochu opticky odlahcit by urcite neuskodilo...
10. 2. 2007 20:19
Re: saab
Ona ta 9-5 se mi taky líbí, ale v hrozně málo barvách, například v tmavě zelený je to děs, ve stříbrný zase hezký. Stejně ale myslím, že ten předek je až moc specifický pro ne tak velkou část lidí a většina ji odsuzuje, proto doufám, že v další verzi se objeví něco ne moc tak "provokativního".
10. 2. 2007 18:28
Re: SAAB byla skvělá značka!
Současná Aero má tu 2,8, takže bych předpokládal tu. Jinak musím říct, že v takovém Saabu 9-3 Vector se mi sedělo naprosto skvěle. Ať se daří SAABe :yes:
10. 2. 2007 16:35
Re: SAAB byla skvělá značka!
Dá se koupit, buď přímo dovoz www.denker.cz nebo přes www.trolljets.cz
Avatar - da_b0mb
10. 2. 2007 12:59
Krasa
V cerne barve...zadni cast...no proste parada :yes: