Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: velký Jaguar XJ bude omlazen

Ondřej Láník
Diskuze (39)
Už v Ženevě se představí facelift vlajkové lodi Jaguaru. První fotografie se podařilo pořídit nedaleko továrny ve Spojeném království.

Nástupce řady S-Type, nový Jaguar XF, bude mít údajně pro Jaguar revoluční design. Největší model XJ by se tomu měl přizpůsobit již v březnu 2007, kdy se na ženevském autosalonu představí inovované provedení.

Z prvních fotografií těžce kamuflovaných vozů toho není mnoho vidět, ale zřejmé je, že vůz dostane novou příď i záď. Vzhledem k množství přidaných maskovacích dílů lze předpokládat, že nepůjde jen o kosmetické změny.

Zlepšení prodejních čísel by měl přinést modernější vzhled s novými vnějšími zpětnými zrcátky, které mají integrované směrovky, po vzoru Range Roveru a XJ Portfolio bude i běžné XJ mít za předními koly vertikální výdechy, přepracována bude také přístrojová deska.

Více se o současném provedení dozvíte v testu: Jaguar XJ 2.7d Executive: Vůz připraven lorde

Budoucnost značky jsme nastínili v článku: Marko: Budoucnost značky Jaguar

Ondřej Láník
Diskuze (39)
17. 12. 2006 17:25
OT
[odkaz] snad to tu ještě nebylo 8-s
16. 12. 2006 10:48
Re: Nastupca XJ
tak to je hodně dobrá zpráva ... jaguar takové auto moc potřebuje :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
15. 12. 2006 15:28
Re: XJ
Ve všem souhlas, k X-Type jen snad to, že je škoda, že se právě trochu víc "pouťovou" cestou nevydal, hlavně agresivnější příď, myslím, že tak by si našel víc cesty k mladým zákazníkům. Jinak si nejsem jistý, co chtějí s XJ dělat, že by taky byl "povinný" mesh grill jako u S-Type? To asi nehrozí, protože přeci jen ne všem "potentátům" musí sportovnější vzhled vyhovovat... Uvidíme, nic zásadnějšího než jiný přední spoiler nás stejně nečeka. Největší obavu mi dělá zakrytá záď. Snad neplánují změnu jako mezi prvním a druhým faceliftem S-Typu, ani na optiku jako takovou bych nešahal. Současné lampy jsou nádherné a poměr mezi bezbarvou a červenou plochou a jejich rozvržení se mi líbí bez výhrad... Nechme se, snad příjemně překvapit.