Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Volkswagen Sharan

Libor Zezulka
Diskuze (93)
Špionážní fotografové zachytili v provozu první prototypy nové generace MPV Volkswagen Sharan.

Volkswagen Sharan druhé generace se představil na přelomu roku 2000 a 2001 společně se svými sourozenci Seatem Alhambra a Fordem Galaxy. V roce 2004 Sharan prošel faceliftem, který však nepřinesl žádné dramatické změny. Po optické stránce zůstalo velké MPV Volkswagenu téměř stejné a ani interiér nenabídl vyjma několika praktických drobností (např. výklopné stolečky) nic nového.

Další osud Volkswagenu Sharan a Seatu Alhambra ovlivnil partner projektu Ford, jenž se rozhodl ukončit spolupráci s německou automobilkou a postavit si velké MPV sám. Výsledek – nadšeně přijatý nový Ford Galaxy a Ford S-Max. Volkswagen se bude muset velmi snažit, aby dokázal s novým Sharanem na úspěch MPV Fordu odpovědět a dostat se zpět na výsluní segmentu velkoprostorových vozů.

Nový Volkswagen Sharan prochází prvními testy na otevřených cestách. Vůz bude stát na prodlouženém podvozku aktuální generace Volkswagenu Passat a poprvé dostane boční posuvné dveře. Ty budou v nejvyšších provedeních ovládány elektricky (zřejmě za příplatek). Automobilka počítá s výrobou pěti a sedmimístné verze a nasazením známých vznětových a zážehových motorů. V nabídce bude i verze s pohonem všech kol 4Motion.

Libor Zezulka
Diskuze (93)
13. 1. 2007 13:14
Re: něco mezi B6 a Touranem
Tak to máš pravdu,nové Galaxy je hodně podařené :yes:
12. 1. 2007 22:05
Re: KUP SI BREJLE
Pořádně si to přečti!Však tam GTI píše,že G1 stvořil Giugiaro.Jsi nějak mimo?Omlouvá Tě že je pátek, a možná už máš něco upito... ;-)
12. 1. 2007 18:58
Re: něco mezi B6 a Touranem
Nový model má mít podvozek z Passata,čili bude delší a prostornější. :yes:
12. 1. 2007 18:34
Re: Galaxy už ne!
Dinar to napsal správně:nepiš kraviny! ;-\
12. 1. 2007 18:27
Re: Takže zase jako vždy,
;-) :yes: