Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Mercedes-Benz S Cabrio se prohání po Severní smyčce

David Bureš
Diskuze (0)
Otevřená verze třídy S má zpoždění, měla se začít prodávat již na začátku roku, teprve nyní však finalizuje její vývoj.

Mercedes-Benz třídy S má být v aktuální generaci nabízen až v sedmi karosářských verzích. Nejnovějším modelem se stane kabriolet, který byl zachycen během testování na Severní smyčce německého okruhu Nürburgring. Pískající gumy naznačují, že testovací piloti jezdili s prototypem otevřeného eska opravdu naplno.

Otevřená S-Klasse se na Nordschleife proháněla prakticky bez maskování, což naznačuje blízkou oficiální premiéru tohoto modelu. Z některých úhlů je sice vůz možné považovat za menší C kabriolet, silueta spolu s přídí a zádí však dokazuje, že se skutečně jedná o třídu S. Tvary totiž významně připomínají již prodávané S Kupé.

Zachycený prototyp dokazuje, že nový kabriolet použije stahovací plátěnou střechu. Toto řešení se v posledních letech opět vrací do módy, protože je lehčí než pevné skládací střechy, navíc zabírá méně prostoru.

Nabídka motorů bude vycházet z modelu S Kupé. Můžeme tak počítat s 4,7litrovým osmiválcem biturbo o výkonu 335 kW (S 500). K dispozici budou i verze od AMG, což bude znamenat použití dvakrát přeplňované 5,5litrové V8 o výkonu 430 kW (S 63) a šestilitrového dvanáctiválce biturbo o výkonu 463 kW (S 65).

Aktuální generace třídy S je již nabízena v pěti provedeních. Základní sedan doplňují prodloužený sedan, sedan s extra dlouhým rozvorem (Mercedes-Maybach S), 6,5 metru dlouhý sedan (Mercedes-Maybach Pullman) a kupé. Vedle kabrioletu se spekuluje ještě o příchodu velkého čtyřdveřového kupé.

David Bureš
Diskuze (0)