Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Smart při brutálním testování ničí nové ForTwo

David Bureš
Diskuze (3)
Testování nové generace Smartu ForTwo je opravdu náročné. Prototyp auta během jízdních zkoušek dokonce přijde o kapotu.

Sledování maskovaných prototypů chystaných aut je jednou z důležitých součástí automobilové žurnalistiky. Testované prototypy vídáme za různých situací, na ledu a sněhu za polárním kruhem, v horké poušti nebo v městském provozu. Následující video ale patří mezi ty neobyčejné.

Snímek dokazuje, že bezpečnost aut se netestuje jen známými nárazovými zkouškami, ale také jinými způsoby. Špionážní video zachycuje novou generaci Smartu ForTwo během náročného testování bezpečnostních systémů auta, jehož výsledkem je výrazné poničení vozu. ForTwo si poničí nárazník i kapotu.

Prototyp třetí generace Smartu ForTwo nejdříve jezdí na klínové rampě, na které se zjišťuje chování stabilizačního systému auta během jízdy po dvou kolech.

Následně dojde ale ještě k těžším testům. Při jednom z nich je ForTwo posláno proti ležícímu předmětu, což má simulovat náraz se zvěří, například divočákem. Schod na testovacím polygonu zase simuluje velký zpomalovací práh či výmol na cestě.

Smart na bezpečnost svých aut velice dbá. Posádku chrání zvenku viditelný prostorový rám Tridion z vysokopevnostní ocele, který Smart připodobňuje ke skořápce ořechu.

ForTwo bude v rámci spolupráce mezi koncernem Daimler a aliancí Renault-Nissan sdílet techniku s příští generací Renaultu Twingo. Ta však bude mít blíže k většímu, čtyřmístnému Smartu ForFour. Trojice aut dostane motor uložený vzadu a pohon zadních kol, Twingo III na rozdíl od předchůdců použije pětidveřovou karoserii.

Design ForTwo a ForFour naváže na koncepty FourJoy a ForStars, příští Twingo zase bude vycházet ze studií Twin'Z a Twin’Run. ForTwo a Twingo budou představeny během příštího roku.

David Bureš
Diskuze (3)
25. 11. 2013 21:16
Re: Stabilita
No ona to byla trochu nadsázka...
25. 11. 2013 18:55
Re: Stabilita
Losí test funguje jinak než skok z rampy.
25. 11. 2013 18:05
Stabilita
No, Daimler si už asi stabilitu hlídá víc. Není tomu tak dávno, když se Ačko rádo otáčelo na střechu :-)