Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Volvo XC 60 v podivném kabátě XC70

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Studie nového Volva, prezentovaná letos v Detroitu, se vrátila zpět mezi utajované modely. To, co vidíme ve fotogalerii pod článkem vypadá na první pohled jako Volvo XC70, ale ve skutečnosti...

Ve skutečnosti se švédská automobilka rozhodla zkoušet komponenty nového SUV XC60 v karoserii většího XC70, které bylo před několika týdny vystřídáno zcela novou generací. Podrobnější zkoumání vyfotografovaného prototypu odhalí nejen zkrácený rozvor a podstatně větší kola, ale také podivnou konstrukci na střeše, jejíž výztuhy vedou dokonce i interiérem. Smyslem této úpravy je simulace výše položeného těžiště nového XC60, které je důležitou charakteristikou při zkoumání vlastností podvozku nového automobilu. V rakvi na střeše jsou uložena závaží, která ovlivňují ovladatelnosti tohoto zvláštního XC70 tak aby se chovalo jako vyšší automobil.

V tuto chvíli není jasné, jestli se s novým modelem skutečně dočkáme nového stylistického jazyka švédské automobilky, jak jej předvedla na studii vystavené na detroitské výstavě.

Podvozková příbuznost s koncernovými Land Rovery a Fordy předurčuje XC60 k využití čtyřválcových turbodieselových motorů 2,2 l (118 kW, 400 Nm), řadových šestiválců 3,2 l (171 kW, 317 Nm) a očekává se také zařazení přeplňovaných pětiválců 2,5 T (184 kW). Pohon všech kol opět řeší švédský specialista Haldex.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
13. 4. 2007 21:35
Re: TOHLE VOLVO JE
Ano, je krásné... a máme se na co těšit. Bude to dokonalé dělo. To je z toho cejtit na deset kilometrů. BRAVOLVO :yes: