Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TEST Garáž Auto.cz SsangYong Korando e-XDi200 - Co vás zajímá?

Ondřej Šuch
Diskuze (8)
SsangYong přežil klinickou smrt a v náručí indické Mahindry zkouší znovu ztéci evropskou pevnost.

Jako předvoj proto vyslal do boje poměrně sympatické SUV, pro který oživil jméno Korando. Baculaté SUV nemá s dávným stejnojmenným malým offroadem mnoho společného, naštěstí se ale také vzhledově odpoutalo od dosavadních modelů, kterými nás značka oblažovala ještě nedávno.

Takže: Začíná Korandem příběh znovuzrození značky, nebo jde o cestu do pekel? V redakci nám zaparkoval vůz v módním zrzavém laku, jehož chladič může někomu připomínat Jaguar, boční profil Nissan Qashqai a záď Renault Koleos, ale celek působí kupodivu vyváženě.

Vevnitř je také poměrně střízlivo, plasty sice staví na odiv tvrdost, ale vnitřní prostor je dostatečný a ani po prvních desítkách kilometrů nenacházíme výrazné vady ve zpracování. Dvoulitrový turbodiesel XDi je poněkud hlasitější a spojka zabírá vysoko, zatím ale převažují pozitivní dojmy.

Po křivkových králích Rodius, Rexton, Actyon a především Kyron sedíme konečně v Ssangyongu, jehož exteriér ani interiér nestaví rozmáchlost a jistou bezohlednost designu na první místo.

Takže - zajímají vás praktické zkušenosti s Korandem? Pokud ano, ptejte se v diskusi pod článkem. Buď odpovíme rovnou, nebo si odpovědi necháme do testu.

Ondřej Šuch
Diskuze (8)
16. 2. 2011 13:24
Ssangyong
po zkušenostech s Kyronem a generálním dovozcem (Emil Frey) bych ssangyongy nechtěl ani zadarmo.
nespolehlivý, poruchový, opravy se vlečou.
horší auto s horším zázemím se snad ani nedá koupit.
14. 2. 2011 09:10
Re: Rexton II
Do úst si neberu Rextona II, ale Rextona - to je snad z textu zřejmé. A pokud budeme takoví detailisté - ano i mně se subjektivně Rexton II zdá co do exteriérového designu nejméně exotický. Nic to ale nemění na tom, že zmíněnou čtveřicí tady značka opravdu zasela malinko jiné schéma toho, jak vypadá auto. To samozřejmě není špatně, jen to prostě bylo znát, mimo jiné i na prodejích.;-)

Nejsme pupkem světa a názor českého trhu není rozhodující, Ssangyongu ale nemůžeme upřít, že s "jinakostí" vydržel a drží dlouho. Ostatní značky se takříkajíkajíc vrátí do řady po jednom designovém úletu, který sklidí zaslouženou odezvu a mizivý prodej.

A...jsem rád, že značka je, zdá se, zachráněna a že dokonce vygenerovala nový model. :yes:

S Rextonem jsem jezdil dvakrát a shodou okolností s oběma v zimě. Z pohledu průchodnosti sněhem to nebylo i vlivem použitých pneumatik nic moc, ale jinak docela normální auta. Předsudky vůči značce či modelu opravdu netrpím :-)
Avatar - WinDiesel
11. 2. 2011 21:22
Re: Rexton II
S tím Rextonem je to zcela pravda, je to bezproblémové pěkné auto. Myslím že autor článku ho nikdy neviděl a netestoval. Exotem je skutečně pouze Rodisu a Actyon a možní zadek Kyronu před faceliftem.
Avatar - WinDiesel
11. 2. 2011 21:20
Re: info
Jasně že je to Mercedes, OM646 (Mercedes má dnes OM651).....
Avatar - DaewooMaster
11. 2. 2011 11:31
Rexton II
Nevím, proč si pisatel bere do úst i Rextona II (resp. Super Rextona), který se mi zdá dokonce zajímavější než tohle nové Korando, které je tak nějak až moc vizuálně sterilní. Jinak IMHO nejhezčí model SsangYongu je stejně Chairman W! :-!