Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong LIV-1 Concept: Korejská ofenziva pokračuje

Michal Fokt
Diskuze (1)
Na autosalonu v Soulu ukáže korejský specialista na SUV další studii sportovně-užitkového modelu, tentokrát by se mělo jednat o plnohodnotný luxusní model.

SsangYong působí v posledních letech jako politý živou vodou. Tahle značka, která se před lety profilovala díky spolupráci s Mercedesem jako to nejlepší z Koreje a která si získala publicitu velmi kontroverzním designem některých svých modelů, teď chrlí jeden koncept za druhým.

Nezůstává ale jen u studií, už byl oficiálně představen také nástupce asi nejkontroverznějšího modelu Rodius, teď se ale budeme věnovat další vizi auta blízké budoucnosti. V rychlém sledu za studií SsangYong SIV-1 ze Ženevy se na nadcházející výstavě v Soulu ukáže 28. března další koncept LIV-1, jehož nákresy si nyní můžete prohlédnout.

Pod zkratkou se ukrývá pojmenování Limitless Interface Vehicle, které má nabídnout neomezený vysoký výkon a hodnotu velkého luxusního SUV. Básník tím asi chtěl říci, že půjde o luxusní plnohodnotné SUV s pokročilým elektronickým vybavením, ale moudřejší budeme nejspíš až z oficiální tiskové zprávy k premiéře konceptu, jehož design by se měl držet nejnovějšího stylistického směru značky, známého jako Robust Aesthetics.

SsangYong v Soulu vystaví celkem 19 aut, mimo jiné i model Chairman W Summit, informací, které koncepty z poslední doby automobilka uvede do výroby se ale nejspíš ani v jihokorejské metropoli nedočkáme.

Michal Fokt
Diskuze (1)
18. 3. 2013 17:24
ofenziva - no nevím
sice to vypadá, že by SsangYong mohl zase po letech udělat celkem pěkné auto ale dokud neuvidím sériovou podobu tak tomu asi neuvěřím, protože to co jezdí po silnicích dnes je opravdu hrůza - asi proto nějaký SsabgYong vidím na silnici tak málo :-)