Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ssangyong se loučí s Německem

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Vozy korejské značky Ssangoyng se již v Německu prodávat nebudou. Rozhodl o tom nizozemský dovozce Kroymans. Korejská automobilka se podle dovozce nedokázala vyrovnat s podmínkami na německém trhu.

Korejská automobilka Ssangyong Motor, jejímž majoritním vlastníkem je čínská automobilka SAIC, odchází z německého trhu. Nizozemský dovozce Kroymans, jehož součástí je i společnost Ssangyong Motor Deutschland GmbH, se na základě dohody s korejskou automobilkou rozhodl ukončit prodeje vozů značky Ssangyong v Německu.

Důvodem tohoto rozhodnutí je podle nizozemského importéra situace na německém trhu a s tím související nedostatečná odezva korejského výrobce, jehož vozy této situaci neodpovídají. Nejde jen o samotné portfolio automobilů, ale také o cenovou politiku. Tento důvod nizozemský dovozce sdělil tuto středu v nizozemském Hilversumu. Kroymans stahuje prodeje vozů značky Ssangyong pouze v Německu, dovozy vozů Ssangyong do Nizozemí a Belgie budou pokračovat.

Ssangyong Motor Deutschland GmbH začala v roce 2003 s budováním celoněmecké prodejní sítě. Za čtyři roky se prodejní a servisní síť vozů Ssangyong rozšířila na 110 prodejců a zhruba 40 servisních pracovišť.

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
10. 5. 2008 11:26
dovozce
jestli měl Ssangyong v německu podobnou politiku jako u nás tak se divím že tam vydržel tak dlouho.
cenově jsou sice nízko (velké auto polo offroad), dezign bych vzhledem k tomu že to považuju za pracovní stroj překous, ale poruchovost a přístup servisu je hnus. to nemohli v německu rozdejchat
10. 9. 2007 12:15
Otazka
...naozaj si myslite, ze SsangYong na tuto situaciu kasle a neurobi nic preto, aby sa na nemecky trh vratil? je to krok dovozcu aut, nie automobilky...
9. 9. 2007 22:53
Re: zajmavý
no když vidím jak to vede charouz tady u nás .... >:D
9. 9. 2007 10:04
zajmavý
a kroymans má ještě zastoupení cadillacu v eu nebo už ne ??? aby za chvíli cadillac nedopad stejně ...
Avatar - Blue Sun
8. 9. 2007 13:18
Ceny?
Netuším, jakou cenovou politiku zastával Ssangyong na západních trzích, ale v ČR mi přišlo, že vzhledem k zemi původu, designovým a kvalitativním nárokům evropanů, byla ta auta až příliš drahá.