Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Startech SD6 – koně navíc pro Chrysler C 3.0 CRD

Miroslav Kudělka
Diskuze (80)
Zároveň se startem prodeje vznětové verze Chrysleru C 3.0 CRD představil úpravce Startech modul zvyšující výkon motoru o více než pětinu. Premiéra se uskuteční na autosalónu v Essenu koncem listopadu.

Zároveň se startem prodeje vznětové verze Chrysleru C 3.0 CRD představil úpravce Startech modul zvyšující výkon motoru o více než pětinu. Premiéra se uskuteční na autosalónu v Essenu koncem listopadu.

Startech je odnoží firmy Brabus a vznikl po sloučení značek Daimler a Chrysler do společného koncernu, aby úpravce pokryl kompletní sortiment koncernových vozů prodávaných na evropském trhu. Jelikož Brabus je jednoznačně spojen s vozy Mercedes-Benz, pro vozy skupiny Chrysler byla založena nová značka Startech. Během krátké doby si svými produkty vydobyla dobré jméno a tak se její program stále rozšiřuje. S příchodem vznětové verze Chrysleru 300 C, nemohl chybět ani tuning pro tento motor. Technici Startechu se vydali cestou přídavné řídící jednotky, která se připojí k té sériové. Díky tomuto řešení, trvá v odborném servisu úprava pouhých 30 minut. Za 1589 Euro ( necelých 48 tis. Kč) tak zájemce získá o 33 kW (45 k) výkonu a 70 Nm točivého momentu více. Výsledné hodnoty pak vypadají následovně – výkon 193 kW (262 k) při 4000 ot/min, točivý moment 580 Nm v rozmezí 1600 až 2800 ot/min. Velký a těžký vůz s takto posíleným motorem dokáže zrychlit z 0-100 za 7,2 sekundy (kombi 7,5 s) což je o 0,4 s rychleji než v sérii. Nejvyšší rychlost vystoupala na 235 km/h u sedanu a 232 km/h u kombi.

I pro vznětovou verzi je samozřejmě k dispozici veškerý aerodynamický program jako pro zážehové modely včetně osvětlení okolí vozů umístěného v prazích. K úpravě motoru úpravce doporučuje použít i nové výfukové potrubí z nerezivějící oceli s dvojicí oválných koncovek. Pro zlepšení jízdních vlastností je k dispozici sada o 40 mm kratších pružin přesně sladěných se sériovými tlumiči. Celek doplňují obrovská 20“ kola o šířce 9“. Ta jsou obuta na přední nápravě do pneumatik 245/40 ZR 20, na zadních kolech mají rozměr 275/35 ZR 20.

V interiéru si pak přijdou na své milovníci hliníkových doplňků, koženého čalounění a špičkové audioaparatury, která obsahuje i přehrávač DVD s displejem o úhlopříčce 10,2“ a možností používat dvojici sluchátek propojených infračerveným portem.

Miroslav Kudělka
Diskuze (80)