Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stávka ochromí především Prahu a Brno, možná Ostravu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Výběr dostupných informací o čtvrteční stávce v jednotlivých regionech ČR.

Podle odborů nepojede MHD včetně metra, dopravní podnik ale věří, že se mu podaří částečný provoz zajistit. Odboráři chystají demonstrace a zřejmě i blokády. Uskutečnit by se měly například před ministerstvy zdravotnictví, financí nebo na Pražském hradě. V Praze a okolí vyjede asi třetina autobusů, především na příměstských linkách. Ke stávce se totiž pravděpodobně nepřipojí soukromí dopravci jezdící v rámci pražské integrované dopravy.

Středočeský kraj

- stávka zřejmě zasáhne především lidi dojíždějící za prací do Prahy, auta a autobusy se kvůli ucpaným silnicím nemusejí do metropole dostat. Podobně jako jinde v republice nebudou jezdit osobní ani nákladní vlaky.

Jihočeský kraj

- českobudějovická MHD se ke čtvrteční stávce odborů připojí jen symbolicky, jezdit bude podle jízdních řádů. Na jihu Čech se tak ve čtvrtek zastaví jen vlaky Českých drah.

Plzeňský kraj

- stávka pravděpodobně ochromí pouze železnici. Řidiči linkových autobusů řeknou konečné slovo ve středu. Jejich kolegové z MHD v Plzni stávkovat nebudou.

Karlovarský kraj

- autobusy MHD i linkové spoje pojedou dle jízdních řádů, zastaví se doprava na železnici.

Ústecký kraj

- stávku chystají někteří řidiči ústeckého dopravního podniku, naopak v Mostě stávku vyloučili. Ústecké trolejbusy a autobusy zřejmě nebudou jezdit celý den.

Liberecký kraj

- stávka se v kraji pravděpodobně omezí na vlaky, autobusy pojedou.

Královéhradecký kraj

- Odboráři Dopravního podniku města Hradec Králové se ke stávce zřejmě nepřipojí, běžný provoz pravděpodobně zachovají i linkové autobusy. Nepojedou vlaky.

Pardubický kraj

- stávka zřejmě zastaví pouze vlaky.

Vysočina

- odbory MHD se ke stávce připojí pouze symbolicky, provoz bude zachován bez omezení. Nepojedou vlaky.

Jihomoravský kraj

- odboráři počítají s plným zastavením provozu MHD v Brně, zřejmě ale upustí od plánovaných blokád. V dalších velkých městech regionu se pravděpodobně stávkovat nebude. Nepojedou vlaky.

Olomoucký kraj

- stávka s největší pravděpodobností omezí provoz MHD v Olomouci, dopravce zpracovává krizový jízdní řád. Nepojedou vlaky Českých drah.

Zlínský kraj

- ve Zlíně a Otrokovicích se stávka MHD nedotkne, vozy pojedou podle jízdních řádů. V kraji se tak zastaví zřejmě jen vlaky.

Moravskoslezský kraj

- ke stávce se zřejmě připojí odbory ostravského dopravního podniku, MHD proto možná nebude jezdit. V Opavě budou řidiči stávkovat jen symbolicky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)