Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stávka: Odboráři chystají na pondělí kolaps

Diskuze (119)
Vlakem v pondělí do práce nikdo nedojede, MHD bude také v mnoha městech stát.

Odboráři se rozhodli v pondělí zorganizovat stávku takového rozsahu, že s největší pravděpodobností dojde ke kolapsu dopravy na většině území České republiky.

S platností od pondělních 3:00 podle aktuálních informací nevyjedou vlaky. V některých městech jako Praha, Brno, Olomouci, Plzni nebo Ústí nad Labem bude stát i městská hromadná doprava. Do stávky by se měli zapojit i zaměstnanci dopravní logistiky České pošty.

V Praze se dá počítat s totálním kolapsem. Zastaví se totiž nejspíš i metro, a proto každý, kdo má doma auto, bude nucen ho použít pro cestu do práce. Odboráři navíc vyhrožují i zablokováním hlavních tahů v Praze.

Proč to všechno? Odborům se nelíbí, že vláda odmítá zmírnit návrhy reforem. Myšlenku stávky pro ČT24 shrnul Jindřich Hlas, prezident Federace strojvůdců: „ Zabraňme společně devastaci života většiny občanů České republiky. Občané, stávkujeme i za vás.“

Diskuze (119)
Avatar - Katikakus
12. 6. 2011 21:53
Re: stávka je málo
Dobrej odkaz, autora znam osobne, diky :yes:
Avatar - white label
12. 6. 2011 16:49
Re: Stávka – pracujeme, nudíme se, stávkujeme...
Přečti si znovu na co jsi reagoval a pak svou reakci k tomu. Tvoje je reakce je naprosto neadekvátní tomu, na co reaguje.
Kde ses např. v přípěvku dočetl něco v tom smylsu, že zaměstnavatel nepotřebuje zaměstnance, kteří jsou mu jen na obtíž a k ničemu a vlastně je ani není nutno platit....? Dokonce jsi použil slova jako "lži", nebo "primitívní pohled"! Naprosto zbytečně hysterická a neopodstatněná reakce... 8-s

P.S. Podnikatelé, kteří zaměstnávají (a platí) své zaměstnance, je logicky potřebují (o tom snad normální člověk nemůže ani polemizovat).
Problém vidím spíš v tom, že samotný stát zneužívá soukromé podnikatele, jako zaměstnavatele (dnes už i velmi malé firmy, třeba jen s jedním dvěma zaměstnanci) a chce po nich aby v čím dál ve větší míře suplovali stát, ať už se jedná o logicky nepopulární vybírání daně ze mzdy, zdravotního a nemocenského pojištění, placení nemocenské místo státu (první tři týdny), a v neposlední řadě taky vedení veškeré (čím dál složitější) agendy kolem toho všeho...
Zaměstnavatele tak stojí zaměstnanec zcela nesrovnatelně více, než kolik zaměstnanci nakonec z toho všeho skutečně zbude, čímž vzniká logické napětí mezi zaměsntavateli a zaměstnanci, kdy si zaměstnanec vydělá relativně málo, vzhledem k tomu, kolik zaměstnavatele stojí. Navíc mu peníze musí strhávat přímo podnikatel, což je i z psychologického hlediska od státu velmi alibistické..., nejhledě na další starosti a náklady s tím spojené, kdy např. státní daňové bonusy vyplácené státem, musí zaměstnavatel vyplatit zaměstnancům ze svých prostředků a teprve následně je může písemně prostřednictvím FÚ žádat od státu...
S rolí zaměstnance má logicky větší zkušenost naprostá většina z nás, s rolí zaměstnavatele už ty zkušenosti tak samozřejmé zdaleka nejsou...
Avatar - Ronault.
12. 6. 2011 16:33
Re: vlaky
Petice čili referendum naše vláda stále není schopná příjmout a schávalit.
Avatar - Ronault.
12. 6. 2011 16:32
Re: Stávka – pracujeme, nudíme se, stávkujeme...
Mě z úst mnohých podnikatelů překvapuje, že se tak vehementně brání tím, že oni jsou přece ti chlebodárci, že oni zajišťují práci těm ostatním a oni jsou ta spása ekonomiky.
Ano, jsou součástí ekonomiky, jsou důležitým bodem, ale stále mi není jasné, jak by 99,9% zaměstnavatelů zaměstnávalo bez zaměstnanců. Stále mi není jasné, proč je zaměstnávají, když dle slov některých vlastně ani nemusí a nepotřebují je, protože jsou jen na obtíž a k ničemu, vlastně je ani není nutno platit.

Jsou to prosté lži, kterou jsou založené jen na jednostranném omezeném primitivním pohledu na věc. Nezpochybňuji a není zpochybnitelná úloha zaměstnavatelů, ale stejně tak je nezpochybnitelná úloha zaměstnanců.
Avatar - white label
12. 6. 2011 14:39
Re: Stávka – pracujeme, nudíme se, stávkujeme...
:yes: Souhlas!
Právě v tomto duchu jsem tu psal včera, že smysl má (generální) stávka v případech, kdy jsou jasně ohroženy základní lidská práva a svoboda, což není tento případ.
Navíc odbory už z principu nejsou neutrální, nýbrž levicově orientované, což je jeden z mnoha důvodů, proč by neměli podobně zasahovat do politiky.
K pravomocem, které si odbory takto vlastně vynucují, nemají prakticky žádnou odpovědnost. Prostě odbory/zaměstnanci si dovolit stávkovat mohou, a to bez větších důsledků pro ně samotné, ale zaměstnavatelé, ti mají mnohem větší odpovědnost, nejen za sebe, ale i za za své zaměstnance...