Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Steinmetz Astra P.GASUS: OPC s LPG

Ondřej Láník
Diskuze (12)
Německý specialista na úpravy vozů Opel představil tento týden světu nejvýkonnější Astru schopnou spalovat stlačený plyn LPG. Rychlý plynový hatchback umí zrychlovat z 0 na 100 km/h za 5,9 sekund...

Německý specialista na úpravy vozů Opel představil tento týden světu nejvýkonnější Astru schopnou spalovat stlačený plyn LPG. Rychlý plynový hatchback umí zrychlovat z 0 na 100 km/h za 5,9 sekund a proti standardnímu provedení, které spaluje benzín přidává ještě několik kilowattů navíc.

Jeden z nejrychlejších Opelů může spalovat benzín i plyn! Spotřeba paliva není v tomto případě asi tak důležitá jako fakt, že cena LPG je i u našich sousedů podstatně nižší než benzín. Steinmetz přidal plyn a to jak obrazně tak doslova. Astra OPC dosahuje běžně nejvyššího výkonu 177 kW, ale v úpravě Steinmetze umí až 190 kW resp. 340 Nm, díky přepracované řídicí jednotce a to jak při spalování 98 oktanového benzinu tak při využití LPG. Pod vozem je nový výfuk se dvěma větvemi, celý automobil dostal evoluční kit, který jej od původního OPC dále odlišuje. Vyšší výkon bude s větší rezervou přenášet sportovní spojka Sachs a diferenciál se zvýšenou svorností nastavitelný od 0 do 75 %.

Pětipaprsková kola obouvají pneumatiky o rozměru 225/40 R18 vpředu a 225/35 R19 vzadu.

Ondřej Láník
Diskuze (12)