Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Student Agency očekává rekordní rok 2015

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Student Agency plánuje, že na všech svých autobusových linkách v letošním roce přepraví osm milionů cestujících.

Za první pololetí letošního roku přepravily autobusy Student Agency a RegioJet na žlutých vnitrostátních linkách v České republice a na Slovensku celkem 3,73 milionu cestujících.

V meziročním srovnání se jedná o nárůst ve výši 11,3 % cestujících, což znamená, že žlutými autobusy v prvním pololetí cestovalo denně o téměř 2100 cestujících více než ve stejném období předchozího roku. To se rovná kapacitě dalších přibližně 30 autobusů, které musely být nově vypraveny každý den.

V rámci České republiky přitom na vnitrostátních spojích cestovalo 2,880 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 4,1 %, když za stejné období předchozího roku cestovalo na vnitrostátních linkách celkem 2,765 miliónu cestujících.

V případě mezinárodní dopravy se jednalo o meziroční nárůst o 12,1 %, když žlutých mezinárodních linek využilo v letošním prvním pololetí celkem 667 tisíc cestujících oproti 586 tisícům ve stejném období roku 2014.

V souvislosti se svým plánem přepravit osm milionů cestujících za letošní rok uvádí Student Agency, že v prvním pololetí letošního roku byl mimo jiné zaznamenám silný růst na lince Hradec Králové – Praha o 11 % a bylo zde přepraveno téměř 158 tisíc cestujících.

Doba jízdy na této lince mezi autobusovým terminálem v Hradci Králové a stanovištěm v Praze na Černém Mostě trvá 1 hodinu 15 minut a spoje jezdí až třináctkrát denně v každém směru.

Na trase Plzeň – Praha přepravily žluté autobusy v prvním pololetí letošního roku téměř 412 tisíc cestujících, což je v porovnání se stejným obdobím loňského roku růst o jedno procento.

Společnost Student Agency na této lince aktuálně kompletně mění flotilu svých autobusů a nasazuje své nejmodernější autobusy ve stylu Fun & Relax s individuálními obrazovkami v sedačkách.

Spoje na trase Plzeň – Praha jezdí až devatenáctkrát denně a doba jízdy mezi autobusovým nádražím v Plzni a stanovištěm v Praze na Zličíně trvá přesně jednu hodinu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - mango
23. 8. 2015 17:52
Banáni
Fandím jim, našli díru na trhu a snaží se jít vstříc zákazníkům :yes: