Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studie Mercedesu Gullwing: Vize sportovního vozu 21. století

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Mladý německý designér Matthias Böttcher představil svou studii inspirovanou legendárním Mercedesem Gullwing. Působivý vůz okamžitě zaujal svým neotřelým vzhledem.

Stuttgartský designér Matthias Böttcher se může pochlubit studií Mercedesu, která zaujala širší veřejnost. Jedná se o volnou variaci na téma Mercedesu 300SL Gullwing z padesátých let, který je dodnes považován za jeden z nejhezčích automobilů světa. Böttcher přitom toužil zachovat základní linie automobilu, které ale spojil s fluidní modernou.

Vůz původně vznikl jako bakalářská práce na univerzitě designu. Kromě nákresů ale existuje také reálný model automobilu. Samotný Matthias nazývá svůj stroj jako SL|PURE.

V interiéru byste se však cítili trochu klaustrofobicky, už jen z toho důvodu, že vůz nemá čelní ani boční okna. Možná se jedná o předzvěst autonomních vozů, kdy nebude potřeba vidět ven. Ocenit však musíme velmi zajímavé tvary, které studie dostala, včetně svalnatých blatníků a vyrýsovaných linek na přídi. Kdo ví, třeba se právě tímto návrhem nechá Mercedes-Benz v budoucnu inspirovat.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)