Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studie Mitsubishi na Motor Show Essen

Ondřej Láník
Diskuze (0)
35. ročník Motor Show Essen (od 29.11. do 8.12.2002) se i letos nese ve znamení sportovních automobilů, tuningových firem a extravagantních studií. Mitsubishi se svým závodním týmem ze soutěží MS Rally ani letos v Essenu nechybí a představí dvě studie...

35. ročník Motor Show Essen (od 29.11. do 8.12.2002) se i letos nese ve znamení sportovních automobilů, tuningových firem a extravagantních studií. Mitsubishi se svým závodním týmem ze soutěží MS Rally ani letos v Essenu nechybí a představí dvě studie na bázi současných modelů Colt a Pajero.

Mitsubishi Colt SR 4X s technologií z EVO

Studie Colt SR 4X byla postavena dceřinou společností Mitsubishi Ralliart Germany s využitím techniky Carismy GT Evolution VI. Kompaktní přeplňovaný dvoulitrový motor z Evo VI dává výkon 206 kW/280 k. Stálý pohon všech kol má zajistit bezpečný přenos točivého momentu 380 Nm při 3800 ot/min. V současné době se neuvažuje ani o malosériové produkci a tak zřejmě zůstane pouze u essenské studie.

Luxusní vlajková loď Pajero Xceed

Studie špičkové varianty Pajera je vybavena šestiválcem s přímým vstřikováním benzínu 3,5 l GDI a elektronicky řízeným pohonem všech pětipaprskových leštěných kol o rozměru 9,5 J x 20“. Exkluzivní vzhled exteriéru má na svědomí černý lak v kombinaci s chromovanými díly ochranných prvků a karosérie. V interiéru najdeme sedadla s čalouněním z nejjemnější kůže, přístrojovou desku vykládanou dřevem nebo DVD přehrávač s monitorem pro zábavu pasažérů cestujících vzadu. Tato studie by se mohla snadno stát sériovou konkurencí ve stále se rozšiřujícím segmentu velkých luxusních off-roadů.

Ondřej Láník
Diskuze (0)