Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studie Renault Z17 má jméno: Renault Zoé

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Renault představí v Ženevě koncept městského minivozu, jehož konstrukce a design vychází z faktu, že automobily mají v Evropě na palubě průměrně 1,4 cestujících. Automobilka studií odhaluje nový styling chystaných malých modelů...

Renault představí v Ženevě koncept městského minivozu, jehož konstrukce a design vychází z faktu, že automobily mají v Evropě na palubě průměrně 1,4 cestujících. Renault Z17 má sedadla tři, nabízí tedy stále prostor pro zvyšování tohoto průměru. Nechybí dostatečný prostor pro zavazadla za řidičovým sedadlem.

Kód Z17 má být podle serveru Autotelegraaf.nl při premiéře nahrazen skutečným jménem Renault Zoé. Studie nese znaky budoucích modelů Clio a Twingo, které příjdou na trh na konci letošního resp. příštího roku.

Pod kapotou bude údajně zážehový přeplňovaný motor 1,2 l o výkonu 74 kW, který díky přeplňování nabízí až 145 Nm točivého momentu. Karosérie dlouhá 3,45 m postrádá B-sloupky, dveře jsou na paralelogramovém závěsu a otevírají se dozadu. Sedadla mají bezpečnostní pásy uchyceny na levé straně.




Po návratu z Ženevy zveřejníme tradiční rozsáhlou přílohu věnovanou Ženevskému autosalonu. (přes 1000 fotografií, videa, podrobný přehled novinek)

Odkazy na minulé autosalony:

Paříž 2004

Ženeva 2004

Samozřejmě již během autosalonu budeme přinášet online zpravodajství, včetně dalších fotografií Škody Yeti.

Ondřej Láník
Diskuze (5)