Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru: evropská Tribeca se představí v Ženevě

Ondřej Láník
Diskuze (422)
Další zvýšení obratu se očekává od uvedení amerického SUV Subaru Tribeca na evropské trhy. Premiéra přepracované verze se uskuteční v Ženevě, na český trh by se měl model dostat během září.

Další zvýšení obratu se očekává od uvedení amerického SUV Subaru Tribeca na evropské trhy. Premiéra přepracované verze se uskuteční v Ženevě, na český trh by se měl model dostat během září.

Nové Subaru Tribeca je dalším zástupcem značky, který nese novou masku, symbolizující přední profil letounu, což má být odkaz na leteckou historii mateřské firmy. Tribeca bude zřejmě nejdražším civilním Subaru všech dob.

Sedmimístné SUV má samozřejmě symetrický pohon všech kol, který zdědilo spolu s podvozkovou platformou ze Subaru Legacy. Tribeca je však výrazně rozměrnější. Na délku měří 4,85 m, na šířku 1,87 m a na výšku 1,68 m, rozvor činí 2,74 m. Vnitřní prostor tedy svou variabilitou a rozměry připomíná spíše velkoprostorový automobil. Příplatkovou třetí řadu sedadel je možno sklopit, čímž vznikne rovná podlaha rozměrného zavazadelníku.

Evropská verze má elektricky sklápěná vnější zpětná zrcátka, vyšší hmotnostní limit pro tažení přívěsu, přepracovanou brzdovou soustavu a naladění podvozku tak, aby vlastnosti vlajkové lodi japonské prestižní značky odpovídaly představám náročných Evropanů.

Pohon 1925 kg těžkého Subaru má na starost šestiválec boxer o objemu 3,0 l, který je znám z vrcholných luxusních verzí Legacy nebo Outbacku. Ve Tribece dosahuje nejvyššího výkonu 180 kW při 6600 ot./min, křivka točivého momentu má vrchol 297 Nm při 4200 ot./min. Automobil je dodáván mj. s pětistupňovou automatickou převodovkou, osmnáctipalcovými koly a stabilizačním systémem.

V České republice bychom se měli Subaru B9 Tribeca, podle starší informace, dočkat v září 2006.

Ondřej Láník
Diskuze (422)
22. 2. 2006 00:57
TENHLETEN GRÁZZL
ZZ, si dovolí napsat, že lžu. Asi mě nezná. Asi neví, co je svět, asi se pohybuje někde jinde, ta slizzká zzmije, ten dokonalej hajzzl diskuze. Takže abychom věděli, jeho éra na auto.cz začala tím, že napadl Lonese ať zmizí s Krtkem. Dostal ji tehdy ode mě přímo na hubu. Srovnal se a za pár tejdnů se tu naparoval, když mu Lones svěřil v krtkovi roli. Jo, jsou i takoví prostituti. Jinejm by se z té změny postoje zvedl žaludek. Za pár tejdnů se ZZ dostal do zajímavé euforie, když tu začal poučovat nové kolegy, jak to tu chodí... že prej se musí snažit o přijetí do nějakého tvrdého jádra... takovej ZZ táta hub. Tak to jsme tu zírali po druhé. V poslední době si natrénoval nový způsob komunikace - vpisuje po večerech své výplody do ukončených diskuzí. Naposledy pod Roomsterem napadl velmi velmi neuctivě citový příspěvek od Jirky... Tak tam jsem opravdu lapal. Tohle může dělat jen duševní mrzzák, Jenže navíc, tenhle grázzlík neví co je čest, neví co je rovnej boj. On napíše, že já lžu..., dokonce, že lžu v této diskuzi, tak v tomhle světě jsem se zatím nikdy neocitl. Ty grázzle, ty morální mrzzáku, ty hajzzlíku, ty neskonalej ubožáku... kde bereš tu odvahu tu vůbec něco napsat o lži... Probuď se ze svýho těžkýho snu. Jo, jsi to ty, ta slizzská zmije. P.S. Nikdy o nikom netvrď, že lže... tohle máš z blbejch filmů. Z hodně blbejch filmů. Nebo možná ze svýho života. Možná že lhaní je tvá přirozená forma bytí. Já žiju už hodně dlouho v jiné morální dimenzi, ty grázzle. :no:
22. 2. 2006 00:29
Re: bez titulku
Naštěstí, ty gaunere, tu mám za svědky mnoho očí a pár těch kolegů, kteří mě osobně znají. Lež je možná tvojí sestrou... nebo *, mě do těchto nížin laskvě nezatahuj. :no: Jsi slizzská zmije, havěť, morální bahno, neschopnej čestného boje. Jsi dokanej zmetek a bezpáteřní hajzzlík. :no:
22. 2. 2006 00:06
Re: HALDEX jako takovy
Teda, tys to teď pěkně zamotal :-) Budem se k tomu muset vrátit.
21. 2. 2006 23:53
Re: HALDEX VE SLIPECH
Vím přesně co mám dělat, zejména, když jde o slizzský zzmije.
21. 2. 2006 23:49
Re: Noční hlídač z Delvity
Vím co píšu. A u tebe si dávám velkej pozor, abych byl absolutně terminologicky přesnej - slizzská zzmije. To sedí jak málo na co. Máš na čem pracovat. Na sobě. To sice dost bolí, ale těší pak výsledky. Pokud se dostaví. Dost ses zanedbal.