Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru v Ženevě 2009

Vitek
Diskuze (1)
V Ženevě se objevila již dříve prezentovaná studie čtyřdveřového sedanu, který je předobrazem sériového Legacy nové generace.

Legacy Concept

Jak se na japonský koncept sluší, je prošpikován moderní technikou. Za všechny položky a řešení jmenujme světlomety ze světelných diod nebo kamery místo vnějších zpětných zrcátek.

Tříprostorová karoserie svými liniemi rozvijí styl současné generace Legacy a přichází s ještě větší dávkou dynamických tvarů. Především příď působí s výraznými hlavními světlomety a masivním nárazníkem agresivně a sportovní styl dodávají i rozšířené blatníky. Když si odmyslíme několik futuristických detailů, jsou tvary budoucího Legacy snadno představitelné…

Čtyřdveřový automobil je ve fázi konceptu zatím dlouhý 4795 mm, široký 1821 mm a vysoký 1498 mm. Rozvor náprav je 2750 mm. Pod kapotou konceptu pracuje plochý šestiválec o objemu 3,6 litru spolupracující s tradičně koncipovaným pohonem všech čtyř kol.

Fanoušky značky Subaru nejspíše příliš nepotěší zjištění, že i Legacy se chystá opustit bezrámovou konstrukci dveří a přidat se tak k ostatním současným modelům značky, jejichž boční okna rámy mají. Interiér svým stylem stejně jako karoserie navazuje na současnou produkci Subaru a v konceptu nabízí prostor čtyřem cestujícím.

Model Legacy si odbyl celosvětovou premiéru již v roce 1989, přičemž do prosince 2008 přesáhla celosvětová výroba tohoto modelu 3,6 mil. vozů, a tak se Legacy postupně stalo klíčovým modelem značky.

BM


Vitek
Diskuze (1)
Avatar - truckercech
28. 3. 2009 21:01
design pěkný
vypadá pěkně sedan legacy sluší ale proč mi ten design připomíná bmw??? :-)