Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru ve Frankfurtu: Nová Impreza pro Evropu, nový diesel, facelift Tribeky a nové Justy

Ondřej Láník
Diskuze (41)
Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), výrobce vozů Subaru, představí mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem tři nové modely. Impreza bude mít evropskou premiéru.

Subaru osloví média prostřednictvím Masatsugu Nagoty, Executive Vice Presidenta se zodpovědností za evropský trh a Petera Solberga, pilota týmu Subaru World Rally Team (SWRT).

Hlavní vystavované modely jsou nová Impreza, inovovaná Tribeca, nové Justy, Subaru WRC koncept, elektromibil R1e a nový turbodiesel.

Subaru uvede ve Frankfurtu na evropský trh třetí generaci modelu Impreza. Nová Impreza, dodávaná pro Evropu pravděpodobně výhradně s karoserií hatchback, bude vybavena osvědčeným pohonem všech kol Symmetrical AWD a dodávaná se čtyřválci 1.5R (79 kW) a 2,0R (110 kW).

S novým exteriérovým designem bude nová Tribeca útočit na třídu "progresivních SUV", uvádí Subaru ve své tiskové zprávě. Co za tím hledat? Zdokonalen nebyl jen exteriér, ale i technika. Plochý motor s protiběžnými písty Subaru Boxer o objemu 3,6 l bude dodáván s pozměněnou převodovkou.

Nové Justy má být novým základním modelem v modelové řadě Subaru. Podle dodavatelských smluv FHI už nepůjde o pozměněné Suzuki, ale nově bude loga Subaru na svá auta lepit společnost Daihatsu Motor Co., Ltd..

Subaru WRC koncept ukazuje budoucnost japonské značky ve světových rallye. Postaven je pochopitelně na nové Impreze.

Subaru dále vystaví svůj první turbodieselový agregát Subaru v historii značky, vynikající tuhou konstrukcí, nízkou hlučností a malými vibracemi. Představení vozu s tímto motorem v Evropě plánuje automobilka na počátek příštího roku. Vystaven bude i model Subaru R1e, elektromobil, který je již prodáván v rodném Japonsku a který má za úkol na frankfurtském autosalonu demonstrovat závazek FHI k vývoji techniky, která pomáhá snižovat zatížení životního prostředí.

Ondřej Láník
Diskuze (41)
9. 8. 2007 12:34
dizajn???
aj ked si to predstavim s inym naraznikom vpredu a vzadu, kolesa kridla aj tak celkova linia je proti mojej chuti...ford sierra je krajsia a vyvazenejsia...nevedia dizajn
Avatar - Enthusiastic.driver
9. 8. 2007 10:02
mamma mia..
tohle mi trha srdce... Uplne v tom vidim Hyundai i30, nebo este hur Daewoo Lanos... 8-s No snad to casem rozdycham...
Avatar - Ricardo
8. 8. 2007 13:51
Re: hrůza
Máš pravdu :yes: vlastně :no:
8. 8. 2007 12:54
Re: Stroj času...
>:D to víš, málo času. Myslím že Opel se beze mě obejde, ostatně prodává docela dobře (Astra, Corsa), nová Vectra je za dveřmi, a vypadá víc než nadějně... Jo a ty zadní lampy, to je přesné...
8. 8. 2007 12:46
Re: Stroj času...
A ty zadní lampy, to je žrádlo >:D
To je dost, že se také ukážeš, obhajoba Oplíka zde nějak upadá. :-)