Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru WRX s karoserií hatchback nejspíš definitivně nebude

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Již to pomalu vypadá jako telenovela, avšak i přes tlak zejména amerických zákazníků se zdá, že pětidveřová Impreza WRX, ať už jako hatchback či dřívější kombi, definitivně nebude.

Krok nevyrábět v nové generaci Imprezu WRX i s praktičtější pětidveřovou karoserií vypadá trochu nelogicky. Ze 16 000 Imprez WRX prodaných na americkém trhu je totiž polovina sedanů a polovina hatchbacků, což znamená, že s tímto krokem by Subaru mohlo přijít o 8000 zákazníků za několik let. To jsou však pouze dohady.

Realita je taková, že i přes jiskřičku naděje z minulých dní Subaru oznámilo, že vyvíjet oba typy karoserie je příliš nákladné. Masuo Takatsu, projektový manažer Subaru, se sice před třemi týdny nechal slyšet, že japonský výrobce o hatchbacku vážně uvažuje, jeho výrok však překvapil samotnou automobilku. Zástupci amerického a japonského Subaru se tedy sešli, aby projednali situaci, a dospěli k závěru, že nic takového, jako Impreza WRX (či nově pouze WRX) hatchback v plánu není. Tedy minimálně pro americký trh ne.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - Inferius
23. 4. 2014 21:02
Hatchback
To v tomhle případě vůbec nevadí ;-)