Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Superbiky v Brně: souhrnný přehled celého závodního víkendu (+ fotogalerie)

Roman Daněk
Diskuze (3)
Na brněnský Masarykův okruh se na tento víkend přesunul kolotoč šampionátu Mistrovství světa Superbiků. V souhrnném článku vám přinášíme kompletní přehled všech výsledků.

První kvalifikace - Nejlepší páteční čas zajel Noriyuki Haga, za ním se seřadila samá známá jména: 2. Corser, 3. Biaggi, 4. Toseland, 5. Bayliss. Náš Jakub Smrž vybojoval 17. místo, Jiří Dražďák dojel osmnáctý a Miloš Čihák dvaadvacátý.

Druhá kvalifikace - V dalším boji o účast v Superpole byl Haga k neudržení a spolu s Troyem Baylissem se dokázali dostat pod čas 2:01. K radosti všech českých fanoušků se Jakub Smrž dokázal zlepšit o více než sekundu a výsledným 15. místem si zajistil Superpole. Dražďák a Čihák sice také zrychlili, ale svá místa z pátku nezlepšili.

Superpole - V boji o postavení na startu nejlepších šestnácti jezdců bohužel skončil Jakub Smrž na chvostu. Vítězem Superpole se stal v Brně nepřemožitelný Noriyuki Haga, který se jako jediný dostal s časem na jedno kolo pod dvě minuty. Další místa: 2. Biaggi, 3. Bayliss, 4. Toseland, 5. Corser, 6. Kagayama, 7. Lanzi, 8. Neukichner, 9. Rolfo, 10. Fabrizio

1. závod - Vynikající závod, který zvedal diváky na nohy, předváděla čtveřice Toseland, Biaggi, Kagayama a Haga. Bojovalo se až do posledního kola a pro vítězství si dojel současný lídr průběžného hodnocení šampionátu, James Toseland. Na stupně vítězů dále vyskočil druhý Biaggi a třetí Kagayama. Náš Jirka Dražďák získal dva body za 14. místo, Čihák a Smrž závod dokončili na nebodovaných místech.

2. závod - V druhém závodě si vítězná dvojice z prvního závodu prohodila příčky a na nejvyšším stupni stál italský závodník Max Biaggi. Vedle druhého Toselanda se objevil Fabrizio. Na suveréna z kvalifikací a Superpole, Nori Hagu, i v druhém závodě zůstala nepopulární čtvrtá příčka. Z naší trojice závodníků si v druhém nedělním měření sil zlepšil náladu Jakub Smrž a z domácího okruhu si odveze 3 body za 13. místo.

V průběžném pořadí MS Superbiků vede stále James Toseland s 305 body. O 43 bodů zpět je Max Biaggi (262 b), který se díky dobrým výsledkům v Brně dostal o dva body před Hagu (260 b). Na dalších místech je Bayliss (249 b), Corser (191 b) a Lanzi (150 b).

Fotografie z Masarykova okruhu pořídil Aleš Kárný.

Roman Daněk
Diskuze (3)