Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini si o elektromobilitě myslí svoje. Kašle na ni...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Lamborghini se sice připravuje na uvedení modelu s plug-in hybridním pohonným systémem, ale čistě elektřinou poháněný supersport, který bude připraven pro sériovou výrobu, od této značky v blízké budoucnosti čekat nemáme.

Lamborghini má během příštích osmnácti měsíců rozšířit svou nabídku o SUV Urus v provedení s plug-in hybridním pohonným systémem a údajně se máme do roku 2022 dočkat i nástupce modelu Huracán s radikálně řešeným hybridním pohonným systémem.

Na podzim loňského roku představilo Lamborghini i náležitě dramatický koncept čistě elektřinou poháněného supersportu Terzo Millennio, který je výsledkem spolupráce s Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Tento elektromobil naznačil směřování vývoje značky a byl uveden jako supersport třetího tisíciletí. Maurizio Reggiani, generální technický ředitel Lamborghini, nyní pro Automotive News Europe nastínil blízkou budoucnost elektromobilů u automobilky s býkem ve znaku.

Supersportovní elektromobil značky Lamborghini připravený pro sériovou výrobu podle jeho slov nemusí vzniknout nikdy a to z řady důvodů. Těmi hlavními jsou výkony, jimiž mohou disponovat dnešní baterie a elektromotory.

Lamborghini s čistě elektrickým pohonem musí dosahovat maximální rychlosti přes 300 km/h a zvládnout minimálně tři rychlá kola na Nürburgringu. Zároveň musí ovšem zachovat hmotnost a rozměry na podobné úrovní jako u současných supersportů značky, což s dnešními bateriemi údajně není možné.

Vedle těchto technických problému pak má elektromobil pro zájemce o supersport v tradičním pojetí značky Lamborghini podle Reggianiho další nedostatky.

Prvním z nich je zvukový projev, který se prostě nevyrovná dvanáctiválci nebo desetiválci a dalším je pak absence jakýchkoliv vibrací produkovaných motorem a vytvářejících spolu se zvukem silném emoce, které jsou pro Lamborghini velmi důležité.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
8. 6. 2018 21:24
Re: jj
No myslim, ze zrychleni pod 2s dosahnou tezko :-)

[odkaz]

Dinosaurum zdar
8. 6. 2018 18:55
Re: jj
Lamborghini si nemyslí nič, vlastní ho Volkswagen, čiže platí to, čo povedia nemeckí páni.
8. 6. 2018 15:53
jj
"Supersportovní elektromobil značky Lamborghini připravený pro sériovou výrobu podle jeho slov nemusí vzniknout nikdy"

matne si vzpominam na to jak se tu psalo o tom ze zadne BMW M nebude nikdy ani hybridni, ani elektrifikovane, aby to o par mesicu stejny clovek z BMW zmenil a zminil neco o tom ze pristi M3 bude mozna hybridni

nikdy nerikej nikdy, protoze je to v soucasne situaci nesmysl

u Lamba to chapu v tom smyslu ze oni opravdu nemusi nic, za ne to cele udela Audi a Porsche a az opravdu potece do podbehu, tak tam proste daji koncernovou techniku s naoko silnejsima elektromotorama :-! jako jedni z mala taky muzou sazet na fanousky kteri jim proste nejakou tu produkci koupej at tam je jakejkoliv motor, ale ze by Lambo nemelo elektricky superspotr rekneme treba okolo roku 2030, tomu myslim neveri ani oni sami