Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supra dostane manuál a více než 400 koní, říká zdroj z Toyoty

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Insider japonské automobilky prozradil několik zajímavých detailů o chystaném sporťáku Supra. Nadšenci staré školy mohou jásat, počítá se i s manuálem!

Práce na společných projektech automobilek BMW a Toyota pomalu dostávají reálné obrysy. Mnichovská značka koncept roadsteru Z4 odhalila před několika dny, premiéra nové Supry je za rohem.

O japonském sporťáku toho víme zase o něco více, jeden z uživatelů diskusního fóra IH8MUD se pochlubil společnou večeří s insiderem Toyoty, který mu o chystané novince prozradil několik zajímavých informací. Aby čtenáře přesvědčil o důvěryhodnosti zdroje, připomíná, že tento člověk se před lety podílel na vývoji modelu Land Cruiser a se zástupci automobilky spolupracoval na vícero kontinentech.

A dozvídáme se hned několik pikantních informací. Pohonnou jednotkou sice bude tvořit šestiválec, ale ne totožný s BMW. Toyota nasadí zcela nový motor, jenž byl ve spolupráci s mnichovským výrobcem vyvinut. Má se jednat o 3,5litrový agregát s výkonem převyšujícím 400 koní, i když zdroj přesnou hodnotu neuvedl. Později je prý ve hře i uvedení varianty s hybridním pohonem.

Spekulovalo se o tom, že nová Supra dorazí na automobilový trh výhradně s automatickou převodovkou. To podle insidera není pravda, neb Toyota počítá i s nasazením manuálu.

Poslední informací o sporťáku je odpověď na otázku, kdy vlastně dorazí k prvním zákazníkům? Dočkat se mají na počátku roku 2019. Avšak už v říjnu bychom kupé mohli spatřit na autosalonu v Tokiu, namísto sériového auta ale nejspíš půjde o koncept.

Jak jsme avizovali v úvodu, partnerský projekt BMW byl světu již odhalen. Koncept Z4 se veřejnosti ukázal nejen na prvních fotografiích, ale i videu, které můžete zhlédnout níže.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Avatar - Enthusiastic.driver
24. 8. 2017 14:52
Re: Supra
Co jsem viděl studie GT86, byly taky pecka...
Avatar - _Karel_
24. 8. 2017 14:42
Re: Supra
:yes: to by byla těžká pecka.
Avatar - Dinar
24. 8. 2017 14:21
Re: Supra
Nemyslel jsem, že si bmw nesáhne na hybrid, budou ho mít oba, jen že hybrid vyvíjela/dodá toyota do toho společného projektu.
Avatar - fOE
24. 8. 2017 13:37
Re: Supra
Vidim to podobne, jen si nemyslim ze si BMW nesahne na hybrid. Precijen podvozek umi BMW udelat samo, motory s prevodovkou doda samo, vzhled, infotainment atd. bude taky komplet vlastni tak proc to vubec porada v tandemu s toyotou kdyz si nechci cichnout k necemu co ma? Vidim to na B48 a B58 a pokud pujde do provozu az za par let, tak bohuzel B58 uz jedine s baterkama a to pro oba.
Avatar - Dinar
24. 8. 2017 13:18
Re: Supra
Já popravdě z těch informací moc moudrý nejsem, budou-li jiné motory, převodovky, jiná karoserie, tak zbude pro společný projekt jen základ šasi, už odpružení bude muset být kvůli jiným motorům rozdílné atd. A to mi přijde na společný projekt dost málo, moc mi to nedává smysl. Nějak si pořád myslím, že to bude totožné auto s jinými povrchovými panely karoserie, ale stejnou technikou, od podvozku až po hnací řetězec. Tj. motory, převodovky z dílny bmw, toyota udělá variantu hybridu. Tak by mi to dávalo smysl, uvidíme. ;-)